Her er en af mine yndlingsopskrifter på nogle lækre boller til et mellemmåltid eller lignende.
Til 8 boller.
Ingredienser:
5 dl mel (300 g)
1 spsk bagepulver
reven skal fra 1 citron
1 tsk kardemomme
5 spsk sukker
100 g margarine
1 æg
1 dl mælk
Til pensling og drys:
1 æg
2 spsk perlesukker
2 spsk mandelflager
Fremgangsmåde:
- Tag margarinen ud af køleskabet i god tid, så det ikke er for hårdt, når du skal bruge det.
- Tænd for ovnen på 200 grader.
- Bland mel, bagepulver, reven citronskal, kardemomme og sukker i en skål.
- Skær margarinen i små stykker og kom den i melet. Nu skal du smuldre fedtstoffet i melblandingen, så det næsten ligner reven ost. Brug fingrene.
- Lav en fordybning i midten af melmargarineblandingen og slå ægget ud heri.
- Hæld mælken i.
- Ælt nu dejen sammen. Dejen skal være ensartet og sammenhængende.
- Lav 8 boller af dejen og sæt dem på bagepladen belagt med bagepapir.
- Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg og drys med perlesukker og mandelflager.
- Bag bollerne i midten af den opvarmede ovn i 15-20 minutter. eller til de er lysebrune.
Spis bollerne uden smør.
Det er altid rart med lækre opskrifter, og du kan finde mange lækre madopskrifter her.