Pariserboller

Her er en af mine yndlingsopskrifter på nogle lækre boller til et mellemmåltid eller lignende.

Til 8 boller.

Ingredienser:
5 dl mel (300 g)
1 spsk bagepulver
reven skal fra 1 citron
1 tsk kardemomme
5 spsk sukker
100 g margarine
1 æg
1 dl mælk

Til pensling og drys:

1 æg
2 spsk perlesukker
2 spsk mandelflager

Fremgangsmåde:

  1. Tag margarinen ud af køleskabet i god tid, så det ikke er for hårdt, når du skal bruge det.
  2. Tænd for ovnen på 200 grader.
  3. Bland mel, bagepulver, reven citronskal, kardemomme og sukker i en skål.
  4. Skær margarinen i små stykker og kom den i melet. Nu skal du smuldre fedtstoffet i melblandingen, så det næsten ligner reven ost. Brug fingrene.
  5. Lav en fordybning i midten af melmargarineblandingen og slå ægget ud heri.
  6. Hæld mælken i.
  7. Ælt nu dejen sammen. Dejen skal være ensartet og sammenhængende.
  8. Lav 8 boller af dejen og sæt dem på bagepladen belagt med bagepapir.
  9. Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg og drys med perlesukker og mandelflager.
  10. Bag bollerne i midten af den opvarmede ovn i 15-20 minutter. eller til de er lysebrune.

Spis bollerne uden smør.

Det er altid rart med lækre opskrifter, og du kan finde mange lækre madopskrifter her.