Hvad er en artikeldatabase?

En artikeldatabase er som ordet siger en database med en masse artikler. Altså en samling af tekster.

Artikeldatabasen kan indeholde artikler om et helt bestemt emne, f.eks. fundraising til foreninger eller madopskrifter. Men generelt bruger vi udtrykket artikeldatabase i Danmark om sider på nettet, der indeholder artikler om alle mulige emner.

Denne artikeldatabase, Avido.dk, er et godt eksempel på det sidste. Den indeholder artikler inden for næsten alle emner, og det er derfor muligt at søge oplysninger indenfor mange områder på denne side.

Hvad er formålet med en artikeldatabase?

Der kan være mange formål. Nogle opretter en artikeldatabase for at få samlet deres viden og oplysninger om et bestemt emne ét sted. Det giver nem og bekvem adgang til denne viden.

Men de bredere artikeldatabaser har generelt det formål at kunne skabe opmærksomhed omkring visse produkter, firmaer og forskellige hjemmesider. Du kan typisk selv oprette dig som skribent / forfatter og skrive dine egne artikler. Hvis artikeldatabasen tillader det, kan du i din artikel tilføje et par links til din egen hjemmeside. Her på Avido.dk kan du f.eks. tilføje op til 3 links.

På denne måde kan man styrke sin position i søgemaskinerne, plus at man måske tiltrækker besøgende til sin side og dermed har man en god chance for at øge sin omsætning.

Derfor er der også mange webshops o.lign. der aktivt bruger artikeldatabaser i deres markedsføring. Ved jævnligt at tilføje nye informative artikler, trækker de besøgende til deres webshop og kommer foran deres konkurrenter på søgemaskiner som Google.

Så jeg kan kun anbefale at bruge artikeldatabaserne aktivt. Du kan starte med at tilføje din artikel her på Avido.dk. Opret dig som forfatter i menuen til højre og så går det hele som smurt.