Fly og økonomispil

Jeg er faldet over et sjovt lille spil på nettet, Takeoffgame. Spillet går ud på at du starter dit eget lille flyselskab. Du får nogle penge (credits) og kan gå ud og købe dit første fly. Du starter så op med at have nogle enkelte kontorer i Europa, og kan så flyve imellem disse destinationer.

Når dit fly er i en by, kan du gå ind og se hvilke opgaver der er til rådighed i denne by. Du kan så vælge de opgaver du synes passer dig bedst. Enten dem du tjener mest på, eller dem der måske bringer dig hen til den by, hvor der er nogle andre rigtig gode opgaver.

Fly

Efterhånden som du tjener penge, får du råd til at købe større og bedre fly. Der er mange forskellige flytyper med i spillet. Der er faktisk 26 forskellige fly, inkl. den berømte Concorde og det nye super fly Airbus A380.

Alle fly bliver gradvist dyrere og du kan se alle fly på en oversigt inddelt efter pris. Nogle af flyene er beregnet til at transportere gods, mens de fleste fly er beregnet til passagerer. Jo, større flyet er, jo mere har du mulighed for at tjene pr. opgave.

Du kan se hvor hurtige flyene er, deres rækkevidde og hvor meget de kan laste. Derudover er der også et tal for brændstof økonomien. Nogle fly er dyre i drift, mens andre er billigere. Generelt kan man sige at de fly der kan flyve hurtigt, er dyrere i drift. Men de kan jo så også potentielt tjene flere penge på kortere tid. Det er jo så en overvejelse værd.

JetPoint

Spillet er helt gratis at spille. Man skal bare oprette en profil med login via din e-mail og et password du selv vælger. Jeg ved ikke om folkene bag spillet udnytter emailen til at sende mails, men jeg har endnu ikke modtaget nogle mails i hvert fald. Tak for det. Men du er jo også nødt til at have et login, så du kan komme direkte ind til dit eget spil, så du kan fortsætte spillet efterhånden.

Der hvor udviklerne bag spillet håber at tjene penge, er ved salg af såkaldte Jet points. Hver gang et fly skal udføre en opgave, bruger det 1 jet point. Du starter med en god portion jet points (kan ikke huske hvor mange). Du bliver så løbende tildelt jet points. Du får ét jet point hvert 5. minut. Du kan følge en nedtælling i menuen.  Du kan dog maksimalt optjene 5 jet points ad gangen. Så hvis du har 5 jet points stående på ”din konto” så optjener du ikke flere jet points før du har brugt nogle af dem.

Vil du gerne have at spillet går lidt hurtigere, kan du købe (dine egne rigtige penge) nogle jet points. De koster ikke voldsomt meget. Men jeg har ikke købt nogle. Jeg nøjes med at have 2-4 fly, og har spillet som en lille overspringshandling kørende i baggrunden hele tiden. Så hopper jeg lige derover når jeg er færdig med en opgave og sender mine fly i luften.

Anbefaling

Jeg synes dette spil er rigtig sjovt og helt simpelt. Men man bliver altså fanget lidt i det. Så det er lidt sjovt.

Jeg skal dog lige komme med et lille råd, hvis du prøver at spille det selv. HUSK at reparer dine fly. Hvis man glemmer det og de bliver for slidte, så styrter de altså ned. Et styrt af et af dine dyre fly, koster altså rigtig mange penge og kan sætte dig langt tilbage i udviklingen. Så selvom det koster nogle penge at reparere flyet, så gør det !!

Jeg ved ikke hvornår og hvor tit man skal reparere flyet. Men jeg har set dem styrte ned omkring 50% nedslidning. Så jeg plejer at reparere dem, så snart de kommer under 70% nedslidning. Så ser det ud til at de ikke lige styrter ned.