Alarmsystem uden abonnement – sådan gør du!

Alarmsystemer og sikkerhed bliver mere og mere aktuelt for danske hjem. Danmark er et af de mest hærgede lande ift. indbrud, hvorfor alarmsystemer er blevet mere og mere populære igennem tiden. Men prisen er ofte ekstrem høj, hvis du begynder at regne de månedltlige abonnementer ud på årsbasis – og er du villig til at betale det? Hvis ikke, så skal du igang med ”gør-det-selv”-sikkerhedsprojekt, som jeg vil kalde det. Du skal nemlig igang med at vælge et alarm system uden abonnement. I artiklen vil jeg give dig de væsentligste pointer, du skal huske, for at komme sikkert i mål.

Alarmsystem uden abonnement? – Er det overhovedet sikkert?

Ja, alarmsystemer uden abonnementer er ganske sikre. Det kræver dog lige, at du tænker dig om, inden du investerer i et system, og at du har gjort dig nogle tanker. Du skal selv danne dig et overblik over hvor på din grund, der kunne være mulighed for en tyv for at komme ind – hvor mange vinduer har du? Og hvor mange døre? Du skal nemlig have dør- og vinduesensorer på dem alle! Når du så har fundet ud af det, anbefaler jeg dig kraftigt at få nogle rumfølere inde i dine rum i huset. Helt simpelt så vil de opdage, hvis der er bevægelse når alarmen er slået til – og så alarmerer de, hvis de opdager noget.

Husk ikke at købe et alarmsystem uden abonnement, der er for billigt. Dvs, lad være med at købe dem i byggermarkederne. Kvaliteten er ofte meget ringe, og de mennesker der sælger dem, kan på ingen måde rådgive dig. Køb derfor altid hos en forhandler, der kender til branchen, og så kan stå inde for sit produkt. Så længe du husker dette, kan du sagtens købe et sikkert alarmsystem udenom de dyre alarmselskaber.

Hvad med overvågning?

Overvågningsudstyr har styrtdykket i pris de senere år, og kvaliteten af produkterne er heldigvis kun gået op. Jeg vil helt klart anbefale at tilkoble et par kameraer til dit alarmsystem, af flere årssager, heriblandt at du rigtig gerne vil kunne se, hvad der har udløst en alarm. Skulle det være en fejlalarm, kan du nemt slå dit alarmsystem fra igen, uden at bekymre dig. Skulle der faktisk være et indbrud, kan du så bruge kameraet til at bekræfte tyveriet, og tage billeder/optage video af dem. Det skal du netop kunne dokumentere overfor politiet, hvis de skal tage dit opkald til dem seriøst. Og derudover vil det lette deres efterforskning betragteligt, hvis de faktisk har billeder ef gerningsmændende. Og hvad med installation af dem? Hvis du ikke vil trække kabler, så kan du købe dem ledningsfri af god kvalitet, hvor der så sidder et batteri i, som skal oplades ca. hvert halve år. Der findes mange gode derude, men dette har jeg gode erfaringer med https://www.billig-alarm.dk/shop/batteridrevet-overvaagningskamera/

Anti-jamming – hvad er det, og har det nogen effekt?

Anti jamming betyder helt enkelt – at dit system ikke kan slukkes udefra. Professionelle tyve kan nemt slukke et alarmsystem udefra, ved at bruge en såkaldt ”jammer”, og træde ubekymret ind i dit hjem. Derfor, altid overvej kraftigt om dit alarmsystem skal tilkøbes med eller uden en anti jammer. De fleste af de store selskabers alarmer har f.eks. slet ingen anti jamming, men det bør du tilkøbe dig hvis du vil beskytte dit hjem optimalt. Der er faktisk ikke mange af dem ude på markedet, som reelt har anti jamming. Nogle markedsfører sig med såkaldt ”anti jamming”, som egentlig bare betyder, at du får en besked om at nogle har slukket for din alarm, men ikke forhindrer det. Af gode anti jamming alarmer kan jeg anbefale denne (https://www.billig-alarm.dk/shop/deluxe-alarm-150m2/).

For at opsummere, så skal du huske følgende tre ting. Husk at gøre dig nøje overvejelser om hvor mange steder, en tyv kan komme ind i din ejendom på. Dernæst, husk at få installeret 2-3 kameraer (enten inden- eller udendørs) så du kan dokumentere, hvad der sker på din ejendom. Og til slut, husk at overvej hvorvidt du vil have anti jamming. Dit hjem bør have det, og måske du kan spare lidt af pengene, og købe unden til fritidshuset.