Bedste vitaminer til håret

Oplever du splatede spidser, tørt, træt eller ødelagt hår?

Det kan der være rigtig mange grunde til, du kan blandt andet være rigtig stresset i en periode. Det mærker din krop med det samme og det tærer på dine energidepoter, som så bruger flere ressourcer, som ellers ville have gået til f.eks håret. Du kan også have hormonelle forandringer, et for stort brug af varmeapparater. Alt sammen spiller det ind på dit hårs sundhed. Mange kvinder oplever tit tyndere og ødealgt hår uden at vide hvorfor og hvordan man bedst muligt behandler det.

En af de bedste metoder har igennem forskning vist, er vitaminer og mineraler. Man mangler oftes vitaminer og mineraler som underbygger dit hårs vækst og styrke. Derfor vil vi nu kigge nærmere på hvilke vitaminer du vil kunne have glæde af, samt hvordan man nemmest og bedst muligt for dem.

Vitaminer:

Det aller vigtigste vitamin for dit hår er Biotin. Undersøgelser dokumenterer at underskud på vitaminet biotin, resulterer i manglende hårvækst og uønsket hårtab. Ved at få et højt indtag af biotin, sikre du dit hår det bedste vækstbetingelser.

Vitamin A er afgørende for dit hårs vækst, blodcirkulation og fornyelse af ilt rundt i kroppen og ud til dine hårsække. Da håret er et af de hurtigst voksende væv på hele kroppen, er Vitamin A meget vigtigt. Det medvirker til en sund og næret hovedbund, med god blodcirkulation og iltoptagelse, der gør det muligt for kroppen, at optage de vigtige næringsstoffer og kosttilskud vi får.

Herudover vil de fleste B-vitaminer være meget essentielle for dit hårs vækst, da de har flere gode egenskaber indenfor styrkelse af celle og vævs væksten, samt at optimerer dit stofskifte, så der hele tiden kommer nye næringsstoffer ud til hovedbunden og erstatter de opbrugte. Herudover vil C-vitaminer også være rigtig nyttige, da de er med til at sætte gang i kroppens kollagen produktion. Kollagen er det der er med til at sikre styrken i nye hårceller og hudceller. Det er derfor et meget essentielt vitamin og få.

For at nævne et mineral er det Zink helt sikkert det du skal sørger for at få nok af. Det gavner vedligholdelsen af hud, hår og negle og sikre dig et stabilt hormonel niveau, som vi tidligere skrev kunne være en af grundene til tyndt og ødelagt hår. Hvis du lider af hårtab, kan du læse en stor guide til hårtab hos kvinder, som en god inspiration.

For at få alle de vitaminer og mineraler du har brug for, anbefaler jer her til sidst at gøre brug af et kosttilskud, som rummer det hele. Der findes rigtig mange kosttilskud, men en klar anbefaling vil være Yummi Gummi hårvitaminer, som i har vist nogle rigtig gode testresultater.