Giv din krop de bedste betingelser når du ændrer kostvaner.

Nogle ændrer kostvaner fordi de ønsker at leve sundere. Andre gør det af hensyn til klimaet og dyrevelfærden. Uanset bevæggrunden kan det dog være en god idé at overveje kosttilskud for at sikre, at kroppen ind- og optager de nødvendige næringsstoffer.

Dansk Vegetarisk Forening og Coop Analyse har i fælleskab udarbejdet en analyse, der viser en stigning i antallet af danskere, som bevidst undgår animalske fødevarer. Store udsving i kostvaner bør dog hidkalde opmærksom angående ens indtag af livsnødvendige mineraler, vitaminer og aminosyrer.

Proteiner kan være en akilleshæl for veganere

I omegnen af 60% af proteinindtaget i traditionel dansk kost udgøres af animalske fødevare som eksempelvis mælkeprodukter, æg og kød. Langt de fleste vegetarer og veganere formår dog at erstatte mængden af proteiner ved at spise større mængder af bønner, linser og kikærter. En udfordring er dog, at kvaliteten af protein fra vegetabilske fødevarer sjældent er lige så god som den tilfældet er med animalske fødevarer.

Kvaliteten af protein vurderes ud fra aminosyreindholdet. Aminosyrer, der er proteiners byggesten, findes i 20 forskellige varianter. Ud af de tyve er lige under halvdelen at betegne som essentielle for kroppen. Disse otte aminosyrer (ni for børn) formår kroppen ikke selv at danne, hvorfor de skal tilføres via kosten. De essentielle aminosyrer forekommer i mindre grad i vegetabilske fødevarer end de animalske.

Hos Solgar, hvor vi producere kosttilskud, har vi udviklet Aminosyre kosttilskuddet, L-Lysine, der indeholder bemeldte otte essentielle aminosyrer. Kosttilskuddet er et supplement tiltænkt veganere, vegetarer og andre, der har svært ved at spise tilstrækkeligt varieret.

Få klaret de fleste vitaminer på én gang med multivitamin

Cirka 43% af de danskere, der dagligt indtager kosttilskud, har valgt multivitamin. Det viser en undersøgelse foretaget for Fødevarestyrelsen i 2014. Multivitamin er, som navnet antyder en righoldig sammensætning af forskellige vitaminer og mineraler. Derfor kan man gennem dette kosttilskud gardere sig mod mangler af adskillige nærringsstoffer på en gang. Sammensætninger af vitaminer varierer dog, hvilket kan gøre det svært at finde det rigtige match. Solgar har kosttilskud, der er udviklet til forskellige livsfaser, køn og kostvaner. Læs mere om vores multivitaminer her.

Hjælp til den kvalitetsbevidste forbrugere

Når man vælger en vegansk eller vegetarisk livstil er det ofte sammenfaldende med en general bevidsthed om kvaliteten af de produkter man putter i og på sin krop.

Solgars kosttilskud er lavet specielt til dem, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Derfor indeholder produkterne hverken konserveringsmidler eller kunstige farvestoffer. Derudover er stort set alle produkter fri for salt, sukker, stivelse, gær, soja, majs, gær, gluten og mejeriprodukter. Endelig gælder det for de fleste af kosttilskudene, at de er veganske.

Siden 1947 har Solgar, fra eget laboratorium udviklet, kontrolleret, testet og udsendt kvalitetskosttilskud. Derfor er firmaet blevet tildelt den såkaldte Gold StandardTM, der er en garanti for høj kvalitet.

Denne artikel er udviklet af Solgar (Nordic Premium Danmark ApS)