Godt udstyr til mountainbike.

Hvis man gerne vil have optimal glæde af sin mountainbike, så skal man virkelig være opmærksom på, hvilke hjul man vælger at købe til sin mtb. Der findes rigtig mange gode billige mountainbike hjul på nettet, men det er bestemt ikke dem alle sammen, som er de penge værd, som de bliver solgt til. Så hvis man vil være sikker på, at købe sig et godt mountainbikehjul, så er min anbefaling, at man ser sig om efter et af de kendte mærker. Både Shimano og Sram laver rigtig gode mtb hjul og hvis man gider brugt lidt til på at surfe lidt rundt på nettet, så kan man finde nogle rigtig gode tilbud på dem ind i mellem.

Dæk til mtb.

Det er heller ikke helt uvæsentligt, hvilket cykeldæk som man vælger at sætte på sin mountainbike. Igen kan man købe mange rigtig billige cykeldæk både i forretningerne og på nettet, men mange af disse cykeldæk er ikke mange potter … værd. Personligt køber jeg altid de lidt billigere cykeldæk, men jeg køber aldrig de billigste, da dette ikke giver andet en bøvl og punkteringer. Jeg foretrækker at give en smule mere for mine dæk og så være sikker på at jeg kan køre i hvert fald to sæsoner uden skal skulle reparere på min cykel hele tiden.

Opbevaring af cykeldæk.

En anden ting som man skal være meget opmærksom på, er hvordan ens cykeldæk bliver opbevaret og det gælder ikke bare hos en selv. Hvis man kører på et eller andet specialdæk, så ville jeg aldrig købe det hos en lille lokal cykelforhandler, da risikoen for at dækket har ligget meget længe på hans lager er alt for stor. Et cykeldæk har ligesom et bildæk en begrænset holdbarhed og herefter begynder dækkets gummi at bliver dårligt. Derfor køber jeg altid mine cykeldæk hos en af de større forhandlere, så jeg er sikker på, at det ikke har ligget alt for længe på lager.