Hvilke grafiske uddannelses retninger findes der?

Du har måske interesse for for det kreative fag, og har evt leget en del med ideen om at uddanne dig til grafiker? Hvis svaret er ja, så er denne artikel her til for dig. Der findes utallige retninger man kan tage, men her i indlægget gennemgår jeg en del af disse, så du er bedre stillet når du selv skal vælge retning.

Efterfølgende vil jeg kortfattet belyse de mest kendte design retninger som undertegnede kender, og give dig min indsigt i det grafiske erhverv.

Mediegrafiker
Når du er mediegrafiker, kan du arbejde både med trykt samt digital kommunikation, men en hel del vælger et område. Man arbejder typisk i et mediebuearu, reklamebureau eller endog et bogtrykkeri, ligeledes vælger mange også at arbejde som selvstændig grafiker, det kræver selvfølgelig at du er en dygtig grafiker.

Hvis ovenstående lyder interessant er det måske noget at uddanne og blive en erfaren mediegrafiker!

3 årig udannelse som mediegrafisk assistent
Dersom man mener at fire år er for lang tid at læse, kan du tage uddannelsen på 3 år, så kan du arbejde som mediegrafisk assistent. Ifald du er blevet fastansat kan jeg sagtens tilråde dette, ellers vil jeg argumentere for du færdiggører alle 4 år.

Teknisk grafiker
Den tekniske pandant til grafikeren ser du i den grafiske tekniker. Teknikkeren står for at printe og klargøre grafikerens design, såsom visitkort.

Hvis du vil have en 3½ årig uddannelse, som er erhvervsfagligt anlagt, er teknisk grafiker lige noget for dig. For meget designorienteret folk, kan det virke idéforladt, og mange falder fra.

Multimediedesigner uddannelsen
Hvis man vil at gøre karriere inden for webdesign, så kan multimediedesigneruddannelsen være, en genial mulighed. Uddannelsen handler om det man før betragtede new media, primært hjemmesider. Uddannelsen er opdelt over 2 års semestrer med, projektskrivning og virksomhedspraktik.

Du modtager SU under hele uddannelsen

Hvilken retning kan du anbefale?

Jeg ved ikke hvad der ville være den bedste uddannelse til dig, men kun hvad der virkede for mig. Jeg valgte uddannelsen mediegrafiker, fordi jeg følte det ville passe godt til mig. Mixet af uddannelse og arbejde i virksomhed vidste sig at være helt perfekt for mig. Det gav mig rigtig meget erfaring og gjorde mig til den erfarne mediegrafiker jeg er i dag. Så hvis du er kreativ og ikke har noget imod at være elev i fire år, så kan jeg varmt anbefale mediegrafikeruddannelsen.