Hvorfor ergonomiske hjælpemidler er et “must-have”

Når Man taler om et godt arbejdsmiljø, bliver ergonomi og ergonomiske hjælpemidler ofte nævnt. I bund og grund handler ergonomi om korrekt arbejdsstilling, f.eks. siddeposition og hvordan man løfter. Det samme gælder med ensidigt gentaget arbejde. Hvis du er virksomhedsejer, er det vigtigt dine ansatte er bevidste omkring hvordan man arbejder ordenligt. Hvis ikke, kan muskel- og skeletbesvær gå hen og blive et reelt problem. Dette gælder uanset om man arbejder med tunge løft hver dag, eller sidder foran en computer hele dagen. Vi har kun en krop, og den skal forhåbentlig holde i mange år, derfor er det super vigtigt at arbejde ordenligt. Som ansat og privatperson har du også et ansvar for at passe på din krop. En sygemelding kan nemlig koste både dig samt din arbejdsplads mange penge og besvær.

Når det kommer til at være ansat, skal arbejdspladsen indrettes individuelt. For ingen mennesker er ens, og alle arbejder forskelligt. Dette er ting såsom, belysning, stol bord og meget andet. De overordnet emner, er dem som kan genere mest. I en produktion er det lige så vigtigt med korrekt indretning, som det er på et kontor. Herunder ses ting som gulv, belysning, arbejdsmateriale og løft, utrolig vigtige faktorer. I mange produktioner sker der stadig tunge løft, som er med til at påvirke din krop på en negativ måde og rent faktisk kan skade din krop. Dette kan være enkelte løft, eller måske løft som sker hver dag. Vi ser at ansatte ikke har viden indenfor området, eller det kan være der måske ikke er de korrekte arbejds midler. Uanset, kan det skade din krop mere end du tror.

For at undgå dette, kommer ergonomi ind i billedet. Først og fremmest kan man indrette arbejdspladsen med aflastningsmåtter, der er med til at forebygge skader mod fødder, ankler og knæ. Næst kan man ændre den arbejdsproces man er van til, og skabe diversitet for ikke at lave de samme usunde løft eller arbejdsmetoder man anvender nu. Sidst kan man anskaffe ordentlige ergonomiske materialer.

Undgå ensidigt arbejde med ergonomiske hjælpemidler

Ensidigt gentaget arbejde, er også en faktor som der bliver lagt vægt på indenfor den ergonomiske verden. Hvis du hver dag bruger de samme muskler, i den samme stilling, i det samme tempo, vil din krop tage skade med tiden. Dette kan selvfølgelig undgås. På kontorer, ser vi at dette ofte er det største problem. Man kan dog ændre arbejdspladsen indretning, og anvende ergonomiske hjælpemidler, såsom hæve/sænke bord, ergonomiske pegeredskaber, ergonomiske kontorstole, balanceplader eller aflastningsmåtter. I en produktion eller på et lager, kan det hjælpe at anskaffe maskiner der kan automatisere eller gøre det nemmere at foretaget opgaven.

Generelt set, er ergonomiske hjælpemidler, ALTID en god ide, da det forebygger arbejds relateret skader, hvilket de færreste har lyst til at opleve. Om det gælder arbejdsstationer på et kontor, hvor ergonomiske hjælpemidler i form af tastaturer, computermuse og kontorstole kan blive nødvendigt, eller om det gælder arbejdsstationen i en produktion eller på lageret, hvor maskiner og andet skal indblandes. Vi kan ikke komme udenom at ergonomi vil give pote i det lange løb, og din krop vil helt sikkert takke dig for det.

Du kan blandt andet finde en masse ergonomisk udstyr hos Ergoshop.