Løbehjul til børn, er det ikke farligt ?

Løbehjul har været solgt i mange år, men det er sjældent at der tales om kvalitet.

Da jeg selv var barn, havde vi løbehjul hvor vi nogle gange stod med styret i hånden. Ikke fordi vi var klodsede, men simpelthen fordi skidtet rustede. Jeg har set mange grimme fald, og nu er det så blevet min tur til at sælge løbehjul. Derfor er jeg gået lidt videre for at finde ud af, om de er sikre. Styrpinden knækkede nogle gange og foldemekanismen bøjede under for barnets vægt.

Heldigvis er vi blevet bedre til at købe i EU, og ikke kun fra et østland med underbetalte medarbejdere og problemer med kvaliteten. Tyskland er idag et af de førende lande indenfor sport på et eller 2 hjul. De er kendt for deres QU-AX ethjulede cykler, men også i stigende grad løbehjul med 2 eller 3 hjul. Tyskland er kendt for tunge mennesker, og det er med til at hæve kvaliteten.

Nogle af de mest kendte mærker kan bære op til 100 kg, på de små hjul, og så taler vi om testet og anbefalet brugervægt. De kan sikkert bruges af folk med en større vægt. Mange løbehjul bliver brugt til transport og selv i lufthavnen er det almindeligt brugt af personalet. På Hvidovre Hospital bruger personalet transportløbehjul, da der er meget store afstande. Det går stærkt og kan sættes op af væggen. I starten brugte de rulleskøjter, men det er besværligt at tage dem af og på hele tiden, og så mangler skoene.

I Spanien og i Italien var sidste års mest solgte legetøj til turister, løbehjul med tre hjul. 2 forhjul og 1 baghjul. Allerede fra børnene er 3 år gamle, kan de løbe på 3 hjul, og senere kan de skifte ud til modeller der kan tage op til 100 kg. og i princippet bruges af en voksen. Det nye er, at kvaliteten også holder til at kunne løbe hele året. Det er ikke unormalt at købe nye hjul til løbehjulene, og man er samtidig begyndt at interessere sig for kuglelejerne og hvilke typer der skal bruges. Kuglelejer er lukkede lejer og der tales om ABEC kuglelejer. Jo højere tal, jo bedre kugleleje. 7 er i den bedste ende.

Hjul er også en ny salgsvare, for de bliver også slidt. Hjul på 100 mm. er mest brugt, men størrelsen 110 mm. bruges på løbehjulene med de store hjul. Det er derfor du skal købe den kvalitet der giver god holdbarhed, og måske skal du slippe et par hundrede mere, men det er penge som er givet godt ud. Nu kan de måske holde i årevis. Og de farlige løbehjul er en saga blot. Firmaet A24 har et stort udvalg af legetøj på hjul til børn og voksne.