Du har sikkert oplevet at have behov for support og rådgivning i forbindelse med IT-løsninger, som du har købt hos en virksomhed. Det har i sidste ende vist sig at være en dyr fornøjelse. Mange virksomheder udbyder nemlig support, men for en merpris.
Det skal være slut.
Der skal en ny tendens til på IT-markedet. En tendens der betyder, at support og rådgivning bliver en naturlig del af en IT-leverance.
Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er det ikke.
Support som en ekstra indtægt
Supportaftaler bliver ofte set som en ekstra indtægt for leverandøren – en forudsigelig indtægt uden ekstra omkostning for virksomheden. I bund og grund betaler kunden for at få lov til at ringe til leverandøren og få hjælp til den løsning, leverandøren selv har udarbejdet til kunden.
Lyder det helt hen i hampen? Det synes vi også.
Vi ved, at det kan være en omkostning for den enkelte leverandør af en IT-løsning at sikre medarbejdere med uddannelse, der kan rådgive i den leverede løsning. Men i sidste ende bør det ikke være kundens omkostning, men en investering fra leverandørens side for at sikre konsulenter med bedst mulige forudsætninger for god service.
Vil du betale for almen service?
Du har sikkert selv prøvet at stå med et problem eller udfordring med en vare. Forstil dig at du har købt en ny telefon. Den stopper med at virke og du har brug for hjælp. Du går ned i butikken, forklarer problemet og forventer at få hjælp. I stedet beder medarbejderen dig betale for, at han skal hjælpe dig. Det vil de færreste formentlig gå med til.
Support og rådgivning er altså indbegrebet af god service, men sådan har tendensen ikke været i IT-verdenen. Heldigvis er en ny tendens ved at vinde indpas i branchen.
Support og rådgivning – kvit og frit
Supportaftaler kan være mange ting, men en ting de ikke skal være, er dyre. Support er en naturlig del af det at drive en virksomhed. Hvad end du forhandler tilbehør til kæledyr eller komplicerede IT-løsninger, vil dine kunder forvente god service, når de står med udfordringer i deres erhverv.
Hvad kendetegner så en god supportaftale?
- Det skal være gratis at spørge om hjælp og råd
- Der skal være hurtigt svar
- Der skal være kompetente medarbejdere til rådighed
- Der skal være mulighed for videreudvikling
Står du med en dyr supportaftale, så er det tid til at se dig om efter en ny. Hos flere virksomheder er det endda muligt at spørge om hjælp, selvom de ikke har leveret jeres it-løsning.