Sådan gør du noget godt for miljøet som webshop

Hvad kan webshops gøre for at passe bedre på miljøet?

Der bliver snakket mere og mere om hvordan, at vi skal passe bedre på miljøet, og at alle skal gøre en indsats, men hvad kan webshops gøre for at forbedre miljøet? Der findes mange danske webshops, så en forbedring på det område ville klart kunne gavne Danmark. Der er op til flere ting, man kan gøre som webshop for at forbedre miljøet. Herunder finder du 3 gode eksempler på ting, du kan gøre som webshopejer.

1. Benyt miljøvenlige fragtfirmaer

Webshops leverer tusindvis af pakker hver dag, så et punkt der kan kigges på, er helt sikkert fragten. Mange fragtselskaber begynder at fokusere på miljøet ved at benytte køretøjer, som kører længere på literen og optimere deres ruter, så de kører den kortest mulige rute. Som virksomhedsejer kan det være fornuftigt at undersøge hvilke fragtfirmaer, som sætter fokus på dette område. Ring til flere forskellige fragtselskaber og hør hvad de gør på området. Ofte kan de fragtselskaber, der gør noget på dette område være en smule dyrere end andre, men til gengæld gør du noget godt for miljøet. Det kan gavne dig ved at nævne det på din hjemmeside, da du derved sætter din webshop i godt lys, og flere måske vil vælge at handle hos dig, netop grundet dit fokus på miljøet. Du kan også vælge at tage sagen i egen hånd. Webshoppen Wood To You har valgt at investere i deres egen elbil, så de helt grønt kan levere pakker i København og omegn. De er ved at teste konceptet af i øjeblikket, så du kan ikke vælge det som leveringsmulighed endnu, men det vil komme snarest. Elbiler er helt sikkert vejen frem på transportområdet, så hvis du f.eks. kan få leveret et sofabord i træhelt miljøvenligt, vil det gavne rigtig meget. Det vil både gavne kunden, dit omdømme og miljøet. 

2. Sænk forbruget af emballage og benyt miljøvenligt emballage

Til afsendelse af pakker benytter du helt sikkert også en masse emballage. Ved at nedbringe brugen af emballage kan du gøre en hel del gode ting for miljøet. En måde at anvende mindre emballage på, er ved at pakke flere ting sammen. Undgå desuden også delforsendelser og send det hele på en gang, så sparer du emballage og transport. Anvend desuden også miljøvenligt emballage som er nedbrydeligt. Der findes flere forskellige miljømærkater, som du kan have på din hjemmeside, hvis du benytter miljøvenligt emballage.

3. Undgå store opvarmede lokaler 

Har du en stor opvarmet lagerhal, hvor du kun benytter halvdelen af den, er det en god idé af kigge efter noget mindre, eller udleje den resterende del til andre virksomheder. Det kræver et kæmpe forbrug at opvarme en lagerhal, så det kan spare dig penge og gøre noget godt for miljøet, hvis du ikke opvarmer en stor lagerhal. Sørg også for at den er godt isoleret, så bygningen holder godt på varmen.

Jeg håber, at disse råd kan hjælpe dig med at blive bedre til at passe på miljøet. Husk at det er bedre at gøre en lille smule end slet ingen ting.