Sådan slipper du for dårlig ånde

Der findes mange årsager til dårlig ånde, bla. medicin, mad, kaffe eller enda visse sygdomme kan være skyld i ubehagelig lugt.
Oftest stammer den dårlige ånde fra madrester som sætter sig ved tungen eller mandlernes fordybninger, som skaber bakterier som udgiver svovlholdige luftarter – derfor er det vigtigt at børste tungen når man børster tænder.
Tandtråd er ikke så udbredt i Danmark som i visse andre lande, hvilket er en skam, da tandtråd effektivt kommer mellem tænderne og fjerne de besværlige bakterier og madrester.

– Sygdomme som f.eks. diabetes eller sygdomme i tarmsystemet kan resultere i lugt i lungerne som påvirke lugten af din ånde. Men i langt de fleste tilfælde kan et besøg hos tandlægen hurtigt vise hvor grunden til lugten stammer fra.

Visse forskere siger at 90% af dårlig ånde skyldes dårlig
mundhygiejne, så ofte vil din læge henvise dig til en tandlæge.

Men hvad med mig med tandlægeskræk?
Mange danskere lever med dårlig ånde fordi de har tandlægeskræk – en efterhånden almindelig frygt for mange danskere. Derfor har visse tandlæger gjort en dyd ud af at være ekstra nænsomme og og hensynsfuld gæster besøger klinikken.
Det er tandlæger som f.eks. Tandlæge Peter Villquist , fra Køge, som forstår hvorfor folk ofte er bange eller ubekvemme i tandlægestolen, derfor træner klinikken i at gøre oplevelsen så god som mulig, for hver person som træder ind.
(Find deres hjemmeside her: https://koegesmil.dk/)