Sådan sparer du 15.000 kr. på dagligvarer om året

Vidste du, at en almindelige dansk familie gennemsnitligt bruger 70.000 kr. om året på dagligvarer.
Det er mange penge på leverpostej og køkkenrulle.

Når du så derudover tænker på den tid, du flere gange om ugen bruger på at handle ind, samt det besvær du har med lange køer, trætte børn og tunge poser, så er der ikke noget at sige til, at du gerne vil have hele oplevelsen lidt nemmere og meget billigere.

Og hvordan gør du så det?


De velmenende spareråd – og ét, der faktisk virker

Der er mange måder, at spare penge på, når det kommer til dagligvarer. De fleste “gode råd” kender du sikkert allerede.
Lav madplan, skær ned på impulskøb, hold dig til indkøbsedlen. Velmenende råd, som (helt ærligt) er nemmere at give end at overholde.

Også det prisbevidste råd om at købe stort ind, når der er tilbud, er en klassiker. Men igen – nemmere sagt end gjort. 

DinKurv.dk er det nemt at spare penge på dagligvarer. Mange penge endda!

DinKurv.dk er et online supermarked med indbygget prissammenligning. Mens du handler ind, kan du hele tiden se, hvad den selv samme kurv koster i de andre store online supermarkeder i Danmark. Du kan til hver en tid skifte til en af de andre butikker, så du altid kan købe dine varer i den billigste butik.
I vores familie sparer vi ca. 7000 kr. om året alene ved at vælge den billigste butik hver uge. Så tro mig – her er der mange penge at spare.


Dyre mærker – og de billigere alternativer

Et andet sted, der er mange penge at spare, er ved at skære ned på den dyre mærkevarer-mad.
Vanens magt koster os mange penge hver gang, vi handler ind. Fx vælger vi Stryhns Leverpostej eller Lurpak Smør, fordi det er de varer vi kender – og ikke nødvendigvis fordi, det er dét, der er bedst.
En undersøgelse foretaget af analyseinstituttet GfK fra 2016, viser faktisk, at to ud af tre danske husstande synes, at butikkernes private labels er lige så gode, som de dyrere mærkevarer. Og så koster de kun det halve!

Men hvordan finder vi så nemt disse ligeså gode, men langt billigere varer?
Det er faktisk sværere, end man lige tror. Du styres nemlig af genkendelighed, og ofte handler du på autopilot uden at stoppe op og kigge på prisen. Du køber bare det, du plejer.

DinKurv.dk finder du en smart feature beregnet til lige præcist at finde billigere alternativer til de (mærke)varer, du allerede har lagt i din indkøbskurv.
Funktionen hedder “Skift varer” og er meget nem at anvende. 
Bare klik på knappen, og du får vist gode tilbud og billigere alternativer til dine varer. Du kan nemt skifte produkter ud, når du finder noget bedre.

I vores familie sparer vi lidt over 8000 kr. om året ved at anvende denne “skift varer”-funktion hos DinKurv.dk. Det er altså ret smart! 


1-2-3 – i gang
 

15.000 kr! Det lyder måske som fup – eller i hvert fald som en overdrivelse – men den er faktisk god nok. Det er bare at komme i gang.

Hvis du (mod forventning) endnu ikke er kommet med på den online dagligvarer-bølge, kan du godt komme i gang. Når du handler online, er det kun fordelene, der står i kø. Og så er der altså mange penge at spare i online handel.

Hvis du allerede er vant til at handle ind online er der absolut ingen undskyldning. Sæt i gang.

Nu er det eneste spørgsmål; hvad du skal bruge de 15.000 kr. ekstra på??