Tjekliste til dig, der skal købe nye vinduer

Det kan virke som et uoverskueligt projekt at købe nye vinduer. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, og et fejlkøb kan både være dyrt og udmattende. Derfor har vi samlet disse 4 råd til dig, der står og skal til at købe nye vinduer.

Hvis ikke man er fagmand, eller bare har hænderne skruet godt på, kan det være mere end almindeligt svært at vide, hvad man skal holde øje med. Så hvis du ligesom mange andre ikke aner, hvad der er op og ned, og rigtigt og forkert, så læs videre!

CE-Mærkning

I 2018 blev det lovpligtigt, at alle vinduer, der forhandles i Danmark, skal have CE-mærket.
Men selvom det er lovpligtigt, er det desværre ikke alle, der overholder det. Af den grund, bør du altid tjekke om den forhandler, du har sat dig for at købe hos, kan fremvise CE-mærker for vinduerne.

CE-mærket er din garanti for, at producenten har overholdt en række krav til både sundhed, miljø og sikkerhed. Dette beskytter dig altså som forbruger imod dårligt konstruerede vinduer.

Hav øje for energimærkning

Endnu et mærkat, som du skal være opmærksom på.

Du bør, når du køber nye vinduer, gå efter vinduer med energimærkning. Dette er din forsikring som forbruger for, at vinduerne er energi-testet korrekt. Energimærkningen er et certifikat, der er lavet på baggrund af en aftale imellem energistyrelsen og vinduesproducenterne.

Producenter, der producerer energimærkede vinduer, bliver løbende kontrolleret, og skal være i stand til at fremvise, at det pågældende viduessystems energidata er udregnet, testet og verificeret af en ekstern og uvildig part.

Forhold og kvalitet

Hvordan man tjekker kvaliteten af et vindue afhænger af, hvilken type vindue, man ønsker at købe. Skal man købe trævinduer, vil det naturligvis være oplagt at kontrollere kvaliteten på det træ, der er benyttet.

Hvis det derimod er plastvinduer, du har brug for, er det helt andre ting du skal vurdere vinduets kvalitet på. Modsat trævinduer, hvor det er vigtigt at kerneandelen i træet er høj, kan det være svært at afgøre kvaliteten på plastvinduer. Derfor kan du med fordel tjekke virksomhedens ry, samt andre kunders erfaringer med det produkt, du har udset dig.

Tjek forhandleren

Dette råd gælder sådan set for alle, der står foran mindre og større investeringer. Igen, tjek forhandlerens omdømme og læs tidligere kunders erfaringer.

En god måde at gøre dette på er at læse anmeldelser online. Heriblandt er Trustpilot, Facebook og Google My Business gode kilder. Disse steder kan give dig en klar indikation om forhandleren er pålidelig og leverer en ordentlig service.