Er verdens letteste badmintonsko lettere end verdens letteste fodboldstøvle?

Efter vores badmintontræning i sidste uge, sad vi et par stykker tilbage og talte om vores forskellige udstyr. Tilfældigt faldt snakken på badmintonsko og om hvordan en på holdet spillede i det der var verdens letteste badmintonsko. Vi talte om hvordan det krævede meget mere af benene, at spille i så let en sko, men samtidig hvor meget tid man egentlig kunne vinde på det?

På et tidspunkt blev der stille da spørgsmålet kom ”er verdens letteste badmintonsko, lettere end verdens letteste fodboldstøvle?”. Vi kiggede undrende på hinanden, frem og tilbage og ingen af os kendte svaret. Da jeg kom hjem, var jeg stadig nysgerrig for at finde ud af, om der var forskel på vægten i henholdsvis badmintonsko og fodboldsko og hvorfor.

Jeg undersøgte stort og småt på Internettet og fandt frem til, at verdens letteste badmintonsko vejede 275 gram mens verdens letteste fodboldstøvle vejede 99 gram. Da jeg fortalte mine medspillere i klubben om min opdagelse blev de meget forargede, de forstod ikke hvordan en badmintonsko skulle veje så meget mere end en fodboldstøvle.

Jeg kontaktede en webshopejer og spurgte hvad det skyldtes, han forklarede mig, at en badmintonsko var opbygget således, at den mindskede vrid i anklen/foden mens den var på foden og at man havde brug for noget stødabsorbering når man launchede sig selv ud i sine stemskridt på banen, det var ikke på samme måde nødvendigt i fodbold. Yderligere forklarede han, at de materialer som blev brugt i badmintonskoen, stadig var revolutionerende lette i forhold til mange lignende modeller med samme mængde absorbering men at det som vi tidligere havde slået fast, var påkrævet af brugeren at have et godt fodarbejde, således at ens muskler sammen med de lette materialer afhjalp foden mens den brugte den ultra lette badmintonsko.

Efter min samtale med ejeren af webshoppen, bragte jeg min nyerhvervede viden med videre til resten af træningskammeraterne, vi arbejder nu intensivt på at forbedre vores benarbejde så vi kan købe verdens letteste badmintonsko og forhåbentligt blive hurtigere på banen og derved vinde flere af vores holdkampe. Efterfølgende har jeg talt med webshopejeren og købt mig 2 par sko, et par som sørger for jeg altid har friske ben til træning og et par som jeg kan bruge mere konkurrenceorienteret, således at jeg ikke kan bruge den undskyldning for mine nederlag længere. Webshoppen er nu mere eller mindre min default hjemmeside når jeg åbner min computer og skal søge efter nyt udstyr.