3 tips hvis du vil spare penge

De fleste har brug for at spare penge, men det er svært at vide, hvor man skal starte. Det mest motiverende kan være at lave nogle tiltag i privatøkonomien, som hurtigt giver stor effekt. Vi har listet tre tiltag, som kan give dig luft i økonomien hurtigt og ikke bare på sigt. 

  1. Lav en madplan – få hjælp af Meallime

Madvaner kan være uoverskuelige at ændre – også når det drejer sig om økonomien i det. Det er muligt at få hjælp udefra – gratis endda. Du kan bruge Meallime, som er en app, der hjælper dig med at lave en lækker madplan med ingredienser, som kan gå igen i flere retter. På den måde kan du spare penge på ingredienslisten, og det er stadig muligt at lave rigtig lækker mad.

  1. Sammenlign udbydere

Det kan betale sig at udfordre udbydere på deres priser – uanset hvilken slags udbyder det drejer sig om. Det kan være, at du kan presse din forsikring ned i pris. Undersøg hvad prisen er hos andre forsikringsselskaber og stil dig herefter kritisk over for den pris du får hos dit nuværende forsikringsselskab. De kan godt være til at tale med, hvis de finder ud af, at du kan få en billigere pris et andet sted. 

  1. Saml eksisterende gæld i et samlelån 

Det kan være dyrt at betale af på lån. Især hvis du har mange. Med et samlelån kommer du ud over det, fordi du kun skal betale gebyrer og honorarer til én låneudbyder frem for flere. Brug en sammenligningstjeneste for at finde det billigste samlelån, så du kan spare endnu flere penge.