5 gode råd til ombygningen

Herunder får du 5 gode råd, så du sikrer dig en god oplevelse med ombygningen af hjemmet. 
Rådene er relevante i både planlægnings- og eksekveringsfasen for få at det bedste resultat, men også den bedste tid under ombygningen.

Råd #1: Forhør dig ved en professionel
Er det tid til ombygning i huset, har du sikkert allerede et klart billede af, hvad du godt kunne tænke dig. Og det er et rigtig godt udgangspunkt. Men skal du være sikker på at få et perfekt slutresultat, kan det være en god idé at forhøre dig ved en professionel murer eller tømrer om, hvordan dine idéer skal føres ud i livet på bedste vis.

Råd #2: Overvej boligsituationen undervejs
Det er en god idé at overveje nøje, hvor familien skal bo under ombygningen. Mange tænker, at de sagtens kan leve uden et køkken i en periode, men husk at have jeres almindelige travle hverdag in mente, når I tager beslutningen – for er der overskud til byggekaos oveni?
Det kan være vanskeligt at bo i huset, hvis der skal renoveres køkken, badeværelse eller andre større projekter. Men hvis det blot handler om et værelse eller to, er meget lettere at overkomme, selvom man har en travl hverdag.

Råd #3: Vær realistisk
For at undgå skuffelse eller en brændt pengepung, er det vigtigt at være realistisk, helt fra man begynder planlægningen af ombygningen. Det skal man være for ikke pludselig at have drømt for store drømme, der ikke kan indfries og dermed skuffende resultater. Det kan også være, man har været en stor tidsoptimist, og derved skrider mange planer, når tidsplanen ikke kan overholdes. Det er derfor vigtigt at være realistisk for at undgå ubehageligheder under ombygningen.

Råd #4: Overvej det nøje, inden du fjerner vægge
Mange bygger om for at skabe et lysere hjem, og det kan blandt andet udføres ved at forstørre rummet ved at fjerne en væg. Men det er vigtigt at overveje det nøje, inden man blot kaster sig ud i projektet. Tænk blandt andet over, hvordan lysindfaldet vil påvirkes, hvis I fjerner en væg – og på hvordan det vil have indvirkning på akustikken. Her kan det også være en fordel at forhøre sig ved en professionel, hvis man er i tvivl om noget.

Råd #5: Vær tålmodig
Et ombygningsprojekt kan let tage lang tid – og endnu lettere trække ud og blive længere end planlagt. Pludselig finder man en uventet skade, der skal rettes op på, eller også bliver håndværkeren syg. Der kan hurtigt ske ting, som får tidsplanen til at skride. Derfor er det meget vigtig at være tålmodig under ombygningsprojektet, så det ikke bliver en dårlig, stressende oplevelse.