Gode råd når du hyrer en freelance sælger

Før du hyrer en freelance sælger, skal du tage stilling til hvilken form for virksomhed, du har, og hvilket produkt du tilbyder din kunder. Har du f.eks. et modemagasin er en freelance sælger måske ikke den mest effektive måde at gå til værks, men det kan virke alt efter, hvordan du griber det an, og hvor dygtig din freelance sælger er. I denne artikel får du en række råd til, hvordan du finder den rigtige freelance sælger til din virksomhed.

Har sælgeren brancheerfaring

Alle produkter er forskellige – men alle produkter kan også sælges. Kan du finde en sælger, der har erfaring fra din branche, er du dog kommet rigtig langt. Du sparer altså en masse tid og penge på, at konsulenten først og fremmest skal sætte dig ind i din branche samt at lære den at kende. Når du er ude at indhente tilbud, bør du altid kræve dokumentation for, hvilke brancher de har arbejdet med salg i før.

Vil konsulenten sætte sig ind i din virksomhed?

Alle virksomheder er forskellige. Derfor er salgsarbejdet også forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Du skal huske på, at en freelance sælger er din repræsentant udadtil, og han skal kunne besvare spørgsmål omkring din virksomhed. For ikke at skade dit omdømme, er det vigtigt, at freelance sælgeren sætter sig ind i din virksomhed og kender dine produkter. Personen kan også hurtigt komme i en situation, hvor han/hun skal kunne besvare mere dybdegående spørgsmål omkring dine produkter, og det understreger blot vigtigheden af et kendskab til din virksomhed.

Hav en klar aftale

Inden du indgår en aftale med en freelance sælger, er det vigtigt, at I har en klar aftale omkring, hvor meget du skal betale pr. booket møde. Der findes typisk flere forskellige afregningsformer, når man vælger at hyre en sælger. De mest anvendte er en fast timepris, no cure no pay og per booket møde. Hvad der er bedst er meget individuelt, og det er altid en god idé at tage den model, hvor sælgeren mener, han kan skabe de bedste resultater.

Overvej en prøveperiode

Som nævnt tidligere er en freelance sælger ikke en hvilken som helst konsulent. Han skal agere som repræsentant over for potentielle kunder, og derfor skal han have et kendskab til din virksomhed. For at være sikker på, at det er den rigtige person du finder, kan det være en idé med en prøveperiode, inden i indgår en fast aftale. Så får du også et indblik i, om sælgeren kan levere nogle møder/salg til dig.

Held og lykke med at finde din nye freelance sælger!