Hvordan man får jobsamtalen – Dit mest effektive våben

Jeg yder rådgivning til personer som er arbejdssøgende. Jeg har fundet ud af, at majoriteten tror, at den mest vigtige faktor for at komme til jobsamtale er deres CV. De bekymrer sig derfor over hver eneste detalje. De kommer til mig for at spørge om hvilken skrifttype de skal bruge, hvilke skriftstørrelse der er bedst, hvordan man opstiller sit CV, hvor mange sider den skal være, hvad der skal stå i deres objektive udtalelse (for ikke at glemme den endeløse debat om, hvorvidt de skal inkludere den eller ej), hvad de skal gøre ved hullerne i beskæftigelsen, hvorvidt de går for meget i detaljer, hvorvidt de er tilstrækkeligt detaljerede osv. osv.
Sandheden ved alt denne bekymring omkring CV’et er, at de fuldstændig glemmer pointen. Hvis du gerne vil vide hvordan man kommer til en jobsamtale, så hør efter her: Den vigtigste faktor er IKKE dit CV. Faktisk bliver størstedelen af indsendte CV’er ikke engang læst. Dette er grundet at der er så mange indsendte ansøgninger til enhver jobmulighed, at den ansættelsesansvarlige ikke har tid til at læse dem alle igennem. Hvis man har mange hundrede jobansøgninger, så er der ingen der læser alle CV’er nøje.

Den bedste mulighed for at komme til jobsamtale

Den bedste mulighed for at komme til jobsamtale er, at skrive et VIRKELIGT imponerende følgebrev. Dette skal være unikt skrevet, så den fanger enhver læser med det samme. Det skal helt specifikt spørge efter at få jobsamtalen. Det skal vise personlighed. Husk dog, at mennesker ansætter mennesker – de ansætter ikke robotagtigt perfekte CV’er og professionelle følgebreve, som blot ligner ethvert andet i mængden. Man bliver nødt til at skille sig ud, da man gennemsnitligt kun har omkring 15 sekunder til at fange den ansættelsesansvarliges opmærksomhed.
Følgebrevet er din eneste chance for at skille dig ud i mængden af ansøgere. Det er dit forsvar mod at blive kastet over i ”afvist”-bunken. Du bliver nødt til at gøre alt hvad du kan, for at få dit følgebrev til at skinne.
Husk dog også, at dit følgebrev skal fylde 1 side, men at det alligevel ikke skal fyldes HELT ud. Man kan ikke sig alt på en side. Du bliver nødt til at koncentrere dig om, at få dem lokket til at invitere dig til jobsamtale. Hvis du ikke kan skrive godt nok til at gøre dette, så har du brug for hjælp med dit følgebrev. Det er altså den vigtigste del af din jobansøgning, da hvis du ikke får jobsamtalen, så vil netop dette udelukke dig fra, at få jobbet i sidste ende.

Hvis du kunne tænke dig mere rådgivning indenfor området, kan du besøge hjemmesiden her. På Findbilligfagforening.dk, kan du se en oversigt over fagforeninger som kan hjælpe dig med rådgivning indenfor jobsøgning.