Hvordan optager du et lån, når du er registreret i Ribers Kredit Information?

Der er omkring 250.000 danskere, der er registreret i Ribers Kredit Information som dårlige betalere. Nogle er gået personlig konkurs på grund af en konkursramt virksomhed, hvorimod mange andre er røget i RKI, efter de har optaget et kviklån, SMS lån, minilån eller et af de andre internetlån. Rigtigt mange af disse danskere leder efter et nyt lån, selvom de allerede er gået i fælden en gang før. Men hvad er egentligt deres chancer for at optage et ny lån?

De fleste kan ikke låne penge, når de er registreret i RKI

De fleste kan ikke låne penge, når de er registreret i Ribers Kredit Information. Det kan de ikke, fordi de er stemplet som en dårlig betaler. Det er ikke sket tilfældigt. Der er nogle helt særlige krav for, hvordan du bliver registreret i Ribers Kredit Information. Du skal eksempelvis skylde mere end 1.000 kroner væk og have modtaget op til flere rykkere. Dette ved pengeinstitutterne og derfor tør de ikke låne penge ud til mennesker, der er registreret i RKI. Pengeinstitutter søger efter sikkerhed og en lav risiko, når de låner penge ud. Hvis pengeinstituttet lånte penge ud til en registreret dårlig betaler, vil pengeinstituttet løbe en høj risiko og have lav sikkerhed for at pengene ville komme tilbage. Dette er den primære årsag til, at pengeinstitutterne ikke låner penge ud til mennesker, der er registreret i RKI.

Samlelån kan redde din økonomi

Det er faktisk ikke nødvendigvis totalt umuligt at få et lån, når du er registreret i RKI. Hvis du skal have et lån, når du er registreret i Ribers Kredit Information, så bør det være et såkaldt samlelån. Med et samlelån samler du alle dine dårlige lån til ét samlet lån med lavere ydelse, længere løbetid, færre renter, færre gebyrer og med en lavere gæld. Det er vigtigt at pointere, at samlelånet ikke automatisk vil sørge for, at du vil komme af med din gæld. Du skal selvfølgelig stadigvæk betale den månedlige ydelse. Det kan være svært at få lov til at optage et samlelån hos et pengeinstitut. Det handler om, at du har de rigtige argumenter i hånden. Hvis du allerede har gæld i en traditionel bank, så kan du bruge dette som et argument til at få et samlelån. Det kræver dog, at denne sum er høj. Argumentet vil her være, at du ikke kan betale noget af denne gæld tilbage, hvis ikke du får et samlelån, fordi du skal tilbagebetale gæld til alle de andre kreditorer, før banken. Derved vil banken have et økonomisk incitament til at give dig et samlelån. Derudover bør du have lavet et budget og en plan for, hvordan du får betalt lånet tilbage til tiden. Det er vigtigt, at du viser, at du er seriøs omkring at få betalt din gæld. Du skal simpelthen overbevise banken om, at det er det rigtige at gøre.