Hvad laver en bedemand egentlig?

Hvad laver vi bedemænd?

Mange spørger os, hvad vores egentlige funktion er, udover at kremere og køre afdøde til fra kirken. Vores sædvanelige opgaver er naturligvis at afholde en samtale med de pårørende. Her taler vi typisk om hvordan selve begravelsen/bisættelsen skal foregå. Vi vejleder selvfølgelig her omkring de gravstedsformer der findes. Vi tager derefter kontakt til kirke og eller kirkekontoret for at fastlægge den ønskelige dag, for de pårørende. Egentlig tager en bedemand sig af de ting de pårørende ikke selv orker i det øjeblik de har mistet et medlem af familien eller en ven eller bekendt.

Udover dette, anmelder vi dødsfald til begravelsesmyndighed og udformer en dødsannonce (hvis dette ønskes). Vi kan desuden også hjælpe til med at lave og indrykke en takke annonce efter seancen. Bedemanden kan også levere den bestilte urne eller kiste hvorefter vi ilægger afdøde. Ønskes en bisættelse, sørger vi også for kremering.

Vi kan også assistere med mange andre ting, såsom bestilling af blomster til kisten og eller til kirkepyntningen. Vi bestiller også gerne kranse eller dekorationer til kirken eller kapellet. Vi kan også trykke salmehæfter og sangblade, såfremt I ønsker nogle bestemte sange og eller sanghæfter.

Ønsker I en gravsten, kan vi aftale møde med en stenhugger, så I kan vælge den sten I synes bedst matcher jeres og afdødes præferencer. Vi kan herefter hjælpe med at bestille og få indgraveret stenen. Vi er der naturligvis også for vejledning, snak, rådgivning og en snak om døden, sorgen eller om vind og vejr.

 

Vi er her for at hjælpe dig/jer

Vi kan tage os af mange som få opgaver alt efter hvad pårørende selv føler at de kan magte. Vi tilbyder altid vores hjælpe fra første møde, og vi assisterer gerne med ting løbende også .For selv om det til tider synes overskueligt, må man tilkendegive at flere smider håndklædet i ringen og beder os varetager flere opgaver end først angivet. Så pårørende kan slappe af, tage vare om hinanden og også dulme sorgen. Husk! Vi er her for at hjælpe jer, og for at bære jer igennem den første sorg. Vi vil løbende yde rådgivning og give jer nogle gode dage samt en mindeværdig højtidelighed for afdøde. Vi kalder det et smukt og mindeværdigt farvel.

 

Du kan tage kontakt til os (Bedemand Riising) i dag såfremt du ønsker yderligere information eller hvis blot du er nysgerrig på fagets indhold. Vi besvarer alle spørgsmål med glæde.