Rydning af dødsboer

Står du i den svære situation at skulle afvikle et dødsbo efter en af dine pårørende, hvor der skal sorteres og ryddes ud i? Så har du sikkert kunne konstatere, at det er en meget stor og omfattende opgave – specielt hvis personen har efterladt et helt hjem med mange forskellige effekter i. Der er overhovedet ingen skam i at føle en vis grad af afmagt over opgaven med rydningen af et dødsbo, og der er mange gode måder at komme godt videre på i den henseende. Derfor vil vi herunder komme med nogle gode anvisninger til, hvordan du kan gribe den uoverskuelige og følelsesmæssigt hårde opgave an.

Start med de store ting

Det vigtigste i enhver proces omkring rydningen af dødsboer er, at dig og de andre pårørende starter med at tage stilling til de større effekter i hjemmet, som fylder rigtig meget. Mange gange bærer disse effekter ikke den største værdi, men der kan selvfølgelig være noget affektionsværdi, som der skal tages hensyn til når man står for tømningen af et dødsbo. Her kan i vælge at sælge tingene selv via sociale medier, et loppemarked eller en genbrugsforretning, eller i kan vælge at få et samlet tilbud på effekterne. Dette kan bl.a. gøres ved at kontakte et professionelt dødsbofirma, som kan varetage køb, transport og rydning af dødsboet. Dansk-rydning.dk er et godt sted at starte, da de har mere end 20 års erfaring med prissætning og rydning af dødsboer, og du kan trygt regne med en fair og respektfuld behandling af de større effekter i boet.

Gå videre til de mindre, mere betydningsfulde effekter

Næste skridt er at vælge de mest betydningsfulde effekter – både værdi- og affektionsmæssigt – og tage stilling til, hvad der skal ske med disse inden dødsboet skal ryddes. Her kan det være sundt at snakke med de andre pårørende om personen, der er gået bort, og dermed minde personen gennem effekterne. Det lyder hårdt, men det kan være meget gavnligt, hvis sorgen tynger meget. De mindre effekter skal oftest undersøges nøje for at se, om de bærer en vis værdi, men først og fremmest er det vigtigste, at i får gemt de effekter, som betyder mest for jer – værdien skal altid komme i anden række!

Hvis lejligheden skal ryddes hurtigt, så er det bedst, at i hurtigst muligt får fjernet jeres vigtigste effekter – og derefter hyrer et dødsbofirma, som kan stå for rydningen, se mere her, for rydning af dødsbo. Det går nemt og hurtigt, og det hele udføres med den største respekt og med en fair pris!