Sådan bliver du nemmest millionær

Der er en række forskellige udgifter, der går igen i vores privatøkonomi. I et budget er der fx. el, vand, varme, husleje osv. Men der er en del områder, hvor du kan spare nogle slanter. Her er udvalgte gode finter, som du kan bruge gratis.

Den nemmeste metode for os til at blive milliardær på, er kva en pension. Det udtalte en klog vismand nøgternt. For danskere er det statistisk den mest realistiske metode at blive rigmand på. Så man bør tænke over, at sætte sig ind i denne opsparingsform, med de gode alternativer, der ligger i din kapitalpension.

Forsikringer er det du køber i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dækninger. Du skal spekulere på dine reelle behov og ikke gøre som andre. Der er højst sandsynligt forsikringer, du overhovedet ikke har brug for eller som du godt kan leve uden. Det er en reel risiko, du må medtage. Efter du har fravalgt, så handler det om at skralde dine forsikringsdækninger ned på et minimalt niveau. Skal din forsikring udelukkende forsikre fx 70.000 kr. eller/og kan du acceptere en egen betaling på 75.000 kr., hvis dit hus brænder ned til grunden?

Sparekasser er også en udgift, hvor der vil være nemme penge at finde. Afvigelsen mellem de aller dyreste og de billige pengeinstitutter er ikke småting. Vi snakker om, op mod 3.600 kr pr. måned for en normal 2 børnsafamilie + boliglån. Lån til ejerbolig er det største enkelte køb, som mange møder. Mange lån er aller højeste grad den ting du bør være fokuseret på, hvis du skal optimere din privatøkonomi. Et er renters rente, men også lånekursen er vigtig. Konvertering af lån er noget, der kan forskønne din økonomi. En vigtigere faktor er forhaling af lån. Lån kan associeres med forskydning af tid. Hvis man kan udskyde fx. 13 måneder med at låne og i stedet for spare ligesvarende op i perioden, så får du nedbragt din gæld, men også renteudgifterne.

Er du medlem hos den rigtige fagforening, så får du adgang til en del medlemsfordele. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er for resten en del penge at spare på en billigere fagforening. Nogle personer har tvunget valg af fagforening gennem deres overenskomst. Men man kan jo prioritere blot at nøjes med en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan hjælpe dig med forsikringer og sundhed – så tænk over om det er det smarteste at spare de penge, hvis du lider af fx stress.

Fødevarer er det sted i din private finanser, som konstituerer den klart største del. Nogle mennesker kan leve for et beskedent rådighedsbeløb, hver md, så er der andre, som køber for enorme beløb på f.eks. eksklusiv mad. En ting er hvis du køber din mad ude på enten hotel eller drive in – men den rigtig store synder er den mad du køber og gør klar der hjemme. I dette tilfælde findes der det klassiske madindkøb i supermarkederne, som du tager med hjem. Desværre er mange eftergivende for fristende køb, der har den konsekvens at bonen eksploderer. Et trick er, at du handler dine madvarer via nettet, via de mange e-handlende supermarkeder. Der kan du både indkøbe de daglige indkøb, men også de mange nye sortiment af måltidskasser.

Du bør gennemse dine konti, så du reducerer indenfor alle dele af din økonomi. Således kan du slutte med at råde over et langt højere rådighedsbeløb til de sjove dele i dit liv.