Sådan får du arbejde med online marketing

I takt med mulighederne med online marketing stiger, er der naturligvis en række virksomheder, der ønsker at ansætte dygtige medarbejdere, som mestrer netop denne disciplin.

Og hvis du går og drømmer om at arbejde med online markedsføring, så bør du læse med i denne artikel. Her vil jeg give dig nogle skarpe tips til, hvordan du får dit drømmejob med online marketing; uanset om det er i en virksomheds marketing-afdeling eller hos et bureau, som arbejder med online markedsføring.

Læs op på online marketing

Er ønsket at blive jurist, kræver det naturligvis, at man læser nogle jura-bøger. Og det samme gør sig naturligvis gældende i marketing-faget. Heldigvis findes der en række steder, hvor du kan hente relevant viden. En række bureauer har deres egne blogs, hvorpå de deler vidensartikler og gode tips til dig.

Ydermere har Google også deres eget center for kurser. Og det er ikke kun kurser til Googles egne kanaler. Nej, det er også kurser til fx annoncering på de sociale medier, samt annoncering på emails.

Sidst, men ikke mindst, findes der naturligvis websites og netmagasiner, som beskæftiger sig primært med alle hjørner af markedsføring online. Her findes der en række medier, og du kan finde en af dem her.

Gå ud og søg en praktikplads

Der er en række forskellige virksomheder, som søger praktikanter til online markedsføring. Her er både markedsføringsafdelinger i forskellige, store virksomheder, men det er naturligvis også hos bureauer, som udelukkende arbejder med marketing online.

Du vil primært opleve tre fordele ved at have en praktikplads med online markedsføring:

  • Her får du lov til at få en helt masse praktisk erfaring, som giver dig mulighed for at øve dig. Vil man være en dygtig håndboldspiller, kræver det naturligvis, at man bruger rigtig meget tid på at træne med bolden i hånden. Og det samme gør sig naturligvis gældende for online annoncering-job.
  • At være i praktik betyder også, at du har en chef. Denne chef har helt sikkert en god viden, når det kommer til online marketing. Og netop denne viden vil han eller hun naturligvis dele med dig, så du kan gøre det så godt som muligt på din praktikplads. Derfor kan du suge en masse viden til dig.
  • Når du skal ud og søge job, er det naturligvis mange steder vigtigt, at du har et godt CV. Og at have en praktikplads inden for online markedsføring er typisk noget, som en fremtidig arbejdsgiver vil lægge vægt på, når han eller hun skal ansætte dig. Det er derfor positivt, at du får den praktiske erfaring og selve praktikpladsen med på dit CV.

Der findes en række steder, hvor du kan finde en praktikplads. Men hvis ikke du finder noget, kan du gå ned og lægge en ansøgning hos et marketing-bureau, som ligger tæt på dig: De vil helt sikkert gerne have dig med på deres hold som praktikant.