Sådan laver du opsætning af Roll Up bannere

Roll Up bannere er et fleksibelt banner system, som kan sættes op og tages ned igen på meget kort tid. Banner systemet egner sig derfor særdeles godt til messestande, konferencer, i en butik, i foyen på et hotel, i indgangspartiet til en virksomhed eller lignende, hvor et budskab kun er aktuelt i perioder og derfor skal sættes op og tages ned jævnligt.

Selve banneret er monteret i en beskyttende rulle, som i udslået tilstand danner bundstykket af banner systemet. Banneret trækkes ud af rullen og fastgøres øverst på det medfølgende banner stativ, og så står banneret faktisk klar. I sammenpakket tilstand er banner systemet pakket i en praktisk bæretaske, lige til at tage med på farten.

Roll Up bannere kan laves i et utal af formater og kvaliteter, og hvis man ikke er rutineret grafiker, skal man være særlig opmærksom på at følge trykkeriets vejledning til, hvordan dokumentet til et roll up banner sættes korrekt op. Der er nemlig mange ting, som kan gå galt, og det er ærgerligt at modtage et banner med fejl i, fordi man ikke selv vidste bedre.

På et roll up banner er der nemlig et synligt område og et område som kun er delvist synligt, når banneret er slået op. Sidstnævnte område bruges til beskæring og montering på selve banner systemet. Det synlige format er det format, som man reelt bestiller. Dvs. hvis man bestiller et banner i størrelsen 85×200 cm, så er det synlige format 85×200 cm. Til dette område skal påregnes 1 cm i toppen og 15 cm i bunden, som altså er det, der bruges til beskæring og montering. Derudover skal der altid være 3 mm til beskæring hele vejen rundt. Her er det vigtigt, at baggrundsbillede/-farve går ud i dette område, så der ikke optræder hvide kanter, når systemet er monteret.

HUSK at påføre skæremærker, og at alle skrifter skal være outlinede. Eventuelle billeder skal ligge i CMYK farver i min. 150 dpi og være linket korrekt til dokumentet. Endelig skal dokumentet selvfølgelig være korrekturlæst og renset for stavefejl og lign. da det ikke er trykkeriets ansvar, hvis der optræder fejl af disse typer. Få altid en anden til at læse korrektur på dit arbejde, da man nemt kan stirre sig blind på det, man sidder og arbejder meget intenst med.

Når dokumentet er færdigt og opfylder de ovenfor nævnte krav, skal der generes en højtopløst pdf til trykkeriet. Her er det igen vigtigt at følge trykkeriets vejledning til, hvordan de gerne vil have materialet leveret, da det kan variere meget fra trykkeri til trykkeri. Er man i tvivl, om man har gjort det rigtigt, er det en god ide at betale trykkeriet de få hundrede kroner, det koster, at få dem til at gennemgå dokumentet for tekniske fejl. Bemærk her, at trykkerier aldrig tjekker for korrektur fejl, som altid er kundens eget ansvar.