Selvhjælp til Innovationsledelse

Det sidste nye skud på stammen indenfor ledelse er innovation. Fra den ene dag til den anden er innovations kommet på dagsordenen indenfor det danske erhvervsliv, og det er forventet at samtlige medarbejdere af natur er en innovativ sjæl. Men hvad så med resten? Alle os der ikke er gennemgribende innovative – eller måske godt ved at vi har en smule innovation gemt i os, men ikke helt ved hvordan vi får det frem? Uanset om vi er i en ledelsesposition eller ej, er det efterhånden nødvendigt at kunne bringe sin indre innovator frem i lyset.

Heldigvis er der masser af selvhjælp at hente indenfor litteraturens verden. Innovation og kreative processer er det nye sort indenfor erhvervslivet og især ledelse, så derfor kan det være en god ide at sætte sig hen i hyggekrogen med en god bog om innovation.

Et kvalificeret forslag er eksempelvis en af de mange bøger om lean ledelse og innovation. Leanmetoden har på det seneste gået sin sejrsgang verden over. Leanmetoden går ud på at skære alle unødvendige omkostninger fra en produktion, medmindre omkostningen eller handlingen har en specifik konsekvens for det endelige produkt kunden bliver tilbudt. Fra Kundens perspektiv betyder dette at kunden kun betaler for de omkostninger de finder relevante. Det kan derfor være svært at forstå hvordan man kan være innovativ indenfor så faste rammer. Men her er der hjælp at hente.
En anden god ide kan være bøger om innovationsledelse og idéudvikling. På baggrund af disse kan man sagtens blive rustet til at fremkalde sin indre innovator og ikke længere føle sig undermineret af denne nye frembrusende trend.
God læselyst!