3 metoder til at styrke dine relationer

Ønsker du stærke relationer? Hvis du savner at få relationer, hvor du føler dig hjemme og hvor du kan være dig selv uden at skulle lave om på dine grundlæggende karaktertræk, så er der meget du kan gøre selv. Her får du 3 konkrete metoder til at skabe stærke forbindelser i dit liv.

 

Stå ved dit udgangspunkt

Det vigtigste i forhold til at åbne op for mere nærhed, er at du står ved dig selv. Dine følelser, behov og grænser er dit udgangspunkt, og dem er du nødt til at kende og stå ved, hvis du skal have et ægte grundlag at imødekomme andre fra. Du skal derfor kende dig selv for at kunne lære andre at kende. Hvem er du og hvad vil du? Jo flere helt konkrete og jordnære ord ud kan sætte på det, desto mere vil du have at give af dig selv, når du går ind i nye relationer. Ønsker du hjælp til at stå ved dit udgangspunkt i f.eks. dit parforhold, kan du få hjælp af en parterapeut København.

 

Kommuniker klart

Vil du ind under huden på andre mennesker – og ønsker du, at de skal komme det på dig, så må du være ærlig med dét, du mærker i dig selv. Du skal først og fremmest være ærlig over for dig selv, så du kan være ærlig over for de mennesker, du vælger at åbne dig for. Kommuniker klart om, hvad du forventer, og hvad du ikke vil finde dig i i dine relationer. Sæt dine grænser og udtryk dine behov, så mennesker omkring dig har en chance for at forstå dig klart og tydeligt. Ønsker du hjælp til at kommunikere klart, kan du overveje rådgivning ved hjælp af online terapi

 

Mærk hvor behovene stammer fra

Andre mennesker vil altid have en masse ønsker og forventninger til dig.Hvis du skal kunne indå i dybe relationer til andre, kræver det at du er meget opmærksom på at skille dine behov fra andres behov. Hvis du mærker, at andre har forventninger til dig, så husk at spørge dig selv løbende, hvad du egentlig selv vil. Hvilke mål vælger du selv at forpligte dig til at nå, og hvilke vælger du fra? Vil du have mennesker tæt på, kræver det at du passer på din livs energi og dit overskud i kontakten, og det kræver at du navigerer efter din egen retning i stedet for resten af verden.