Hjælp til pårørende – En stor del af vores misbrugsbehandling

Alkoholmisbrug rammer hele familien, og har misbruget stået på i længere tid, kan der opstå nogle uønskede familiemønstre. Familier med misbrug er ofte præget af problemer med tillid, dårlig kommunikation og frygt for fremtiden, hvor man som nærmeste, på grund af skuffelse, vrede og mistillid, også medvirker til atmosfæren i familien.

Mange pårørende til alkoholikere føler sig magtesløse og frustrerede. Det er vanskeligt at tale med andre om ens kæres alkoholisme, og når man prøver at tale med den, der drikker, får man at vide, at man overdriver problemerne, og at vedkommende har styr på drikkeriet – selv om det tydeligvis ikke er tilfældet.

Den virkelige verden viser, at behandling for alkohol (udelukkende) kun sker, når den pårørende sætter foden ned, og forlanger behandling.

Det er vigtigt, at de nærmeste også inddrages i alkoholbehandlingen. Det sker først og fremmest gennem vores familieprogram, som foregår en aften om ugen i 10 uger, hvor man får hjælp til, hvordan man som pårørende bidrager til, at familien igen bliver velfungerende efter en hård tid med misbrug.

Vi lægger stor vægt på en god kommunikation med pårørende, da det er vores erfaring, at det er med til at sikre det optimale udkom af alkoholbehandlingen.

Kontakt os anonymt på 5195 3333 og få hjælp til samtalen med den pårørende, for at modtage alkoholbehandling.