10 tips til “de flade”

Selvom det ikke er højsæson for fladfiskeri er stadig gode muligheder for at få nogle af dem på krogen – især hvis du ved hvordan. Det er især skrubber som forholdsvis nemt fanges ved den danske kyst, og selv om de generelt er lidt mindre og har mere ben end deres også meget velsmagende fætter, rødspætten, så er de et rigtig hyggeligt bekendtskab ved middagsbordet. Vi har samlet 10 tips til at gøre det lidt lettere at få mere ud af dit fladfiskeri, hvis du synes der er langt mellem fangsterne.

Tips til Fladfiskeri

1. En selvfølge: Find det rigtige sted at fiske fra. Mange moler og havne giver ofte gode muligheder for at fange de flade, men det er faktisk også muligt at fange dem fra kysten. F.eks. er Ørnereden ved Moesgård strand et godt sted for fladfiskeri fra kysten. På den årlige fiske konkurrence fiskes der ofte mange fladfisk. Sidste gang var det mere end 150 på en dag af de konkurrerende deltagere.

2. Sæsonen for fladfisk er bedst i efteråret, og det er ikke underligt, at mange bruger derfor efterårsferien til fladfiskeri. Ikke desto mindre kan de fanges året rundt, hvis du kan smide maddingen langt nok ud. Den værste tid i foråret, hvor fiskene gyder og derfor tynde, smagløse og kedelige ved middagsbordet.

3. Som med mange andre slags fiskeri er det mest befordrende at fiske efter fladfisk enten morgen eller aften.

4. Agn er meget vigtig. Den bedste agn du kan bruge, er klart børsteorm. Kan du ikke få dem hos din lokale grejpusher kan du bruge sandorm eller silde stykker. Sidstnævnte er dog langt fra så godt som børsteorm.

5. Det er ikke ligegyldigt hvordan du sætter madding på. Børste orm skal monteres, så de dækker krogen fra hoved til ende. Det gør både krogen ikke er synlig, mens ormen kroges så godt som muligt så den ikke så nemt falder af. Ormen ser også mest livagtig ud på denne måde.

6. Skift agn hver 15 min.

7. Fladfisk lever på grus eller sandbund, men prøv at kaste tæt på nogle tangskove eller lignende som fladfisk ofte vil søge skjul i.

8. En fladfiskebid vil føles nogle små “nøk” i fiskestangen. Vent med at gøre modhug til efter 2-3 mindre “nøk” da fladfisk ofte forsigtigt nipper til agn før det endelige bid.

9. Medbring en spand. Hvis det er en god dag kan du nemt nå 5-10 stykker – måske mere. Og så er det rart at vente med at aflive fiskene inden du skal hjem for så holder de sig friske. Fladfisk kan holdes i live i en spand med saltvand.

10. Tag praktisk og varmt tøj og evt. en bog at læse i. Fladfiskeri er en stillesiddende fiskeri kræver tålmodighed.

På Baitogbid.dk kan du få mange flere tips som dette og også købe billigt fiskegrej til discountpriser.