De 10 bedste seværdigheder på Bornholm

Det er bare med at få fingrene i en ferielejlighed på Bornholm, så du og din familie kan komme til Bornholm. Her er de 10 bedste seværdigheder på Bordholm

  1. Hammershus borgruin

Hammershus er den mest besøgte seværdighed i Bornholm og er imponerende nok Nordeuropas største borgruin.

  • Østerlars rundkirke

Danmarks største rundkirke ligger på Bornholm og det er Østerlars Rundkirke. Der er fire rundkirker på Bornholm og ud af dem er Østerlars rundekirken også den mest kendte, da den er så meget større end de andre. Selve kirken er fyldt op med smukke, ældgamle kalkmalerier.

  • Helligdomsklipperne

Disse utrolige helligdomsklipper er over 1700 millioner år gamle. I klipperne er det muligt at komme ind i disse utroligt gamle omgivelser, hvor man blandt andet kan besøge den vilde grotteedderkop. Denne edderkop danner helt unikt ægspind, som minder om små kinesiske lanterner.

  • Dueodde strand

Hvis du er, strand- og havelsker, så vil du virkelig sætte pris på at besøge Dueodde strand. Denne fantastiske strand har noget af det absolut fineste sand Faktisk så er sandet så fint, at det gennem tiden er blev brugt til forskellige timeglad. Det er en lang strand, som strækker sig over mange, mange kilometer.

  • Hammershus besøgscenter

Med det unikke Hammershus besøgscenter kan du opleve Hammerhus på en helt fantastisk måde. I dette center fortælles der om historien bag Hammershus og derudover kan du nye en fantastisk udsigt og købe lækker dansk mad i restauranten. Synes du Hammerhus er spændende vil du helt sikker elske dette besøgscenter.

  • Rokkestenene på Bornholm

På Bornholm ligger der tre forskellige kæmpestore rokkesten, som er blevet fragtet til lige netop de punkter med indlandsisen. Den største af de tre rokkesten ligger i Paradispakkerne – dette er også den mest kendte af stenene. Se om du kan få rokkestenene til at rokke.

  • Ekkodalen

Ekkodalen er en unik sprækkedal, og faktisk øens største, som befinder sig i Almindingen og er hele 2 km lang. Ekkodalen har naturligvis fået sit navn fordi der er meget ekko i dalen, så du kan bruge at råbe f.eks. ”Hvad drikker Møller?”

  • Døndalen

Bornholm har også Danmarks største vandfald, som består af Døndaleåen der falder hele 20 meter. Dette vandfald er naturligvis ekstremt smukt og er et oplagt sted at tage familien hen til – specielt hvis din familie elsker den flotte natur. Det er specielt om foråret og også vinteren, hvor der er fuld smæk på bruset i dette vandfald.

  • Rytterknægten

Rytterknægten er det højeste punkt på hele Bornholm og her finder du et specielt tårn, som er velbevaret lige siden 1856. Det er lavet af granit og stål, og fra toppen kan man se næsten hele øen.
Jons Kapel

Ved Jons Kapel får du mulighed for at tage over 150 trappetrin ned til Jons Kapel, som i bund og grund er en unik hule i klippen. Ved dette kapel er der både spændende historie, men også en ekstremt smuk udsigt og storslået natur.