Hvordan køber du det rigtige skitøj?

Skisæsonen nærmer sig med hastige skridt. På skiferien er det utroligt at vigtigt at have købt det rigtige skitøj. Godt skitøj vil gøre oplevelsen på skiferien endnu bedre. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på nogle tekniske specifikationer når du skal købe skitøj.

Vandtryk: Sktøjet skal have teknikken til at holde vand ude. Vandtrykket må helst ikke komme under omkring 8000 mm. Hvis skitøjets modstand mod vand kommer under dette er det ikke længere tilstrækkeligt til at holde dig tør. Det mere tekniske skitøj kan modstå et vandtryk på 20.000 mm.

Åndbarhed: Selvom det er virkeligt koldt, sveder man stadig en del. Kan man ikke ånde ud gennem skitøjet, bliver man hurtigt fugtig og klam på indersiden.

Forstærkninger: Skitøj bliver udsat for mange udefrakommende påvirkninger, som kan ødelægge tøjet. Derfor kan det være en god ide at have forstærkede syninger og lynlåse. Dermed øger man skitøjets levetid.

Samtidigt er der nogle andre faktorer, som måske ikke giver en bedre oplevelse på skiferien, men som kan øge fornøjelsen ved at bruge skitøjet.

Prisen: Prisen på skitøj varierer meget, men det kan sagtens lade sig gøre at finde købe skitøj i høj kvalitet til rimelige priser.

Design: Flot og unikt design gør det uden tvivl mere fornøjeligt. På skiferien udtrykker man meget igennem sit valg af skitøj og det er derfor utroligt populært at have farverigt skitøj, som der bliver lagt mærke til på pisten.

Det er vigtigt at købe det rigtige skitøj. Vinteren stiller mange krav til skitøjet og man skal derfor ikke gå på kompromis med kvaliteten når man køber skitøj.