Kan alle gå i gang med smykkefremstilling ?

Alle der har lyst og interesse for selv at designe og fremstille smykker, kan lære – først det mest elementære – siden tekniker for viderekomne – ved smykkefremstilling. Der findes hjemmesider, hvor man kan se billeder og følge trin for trin anvisninger på bl.a. fremstilling af bl.a. ørehængere. Arbejdet bliver smukkest ved brug af smykkedele i ægte sølv og forgyldt (24 karat) sølv og ved brug af ægte ferskvandsperler og/eller stenperler. Det er vigtigt at prøve sig frem i design-processen, når man skal sammensætte smykkedele og perler til et færdigt smykke. Placér f.eks. sølv smykkedele (mellemperler, perler, kugler, mellemled) skiftevis med stenperler, så træder disse fint frem på baggrunden af de anvendte sølv smykkedele.

Tone i tone går altid fint, når man sammensætter stene og perler ved smykkefremstilling. Turkiser kan drille lidt, hvis man gerne vil sætte dem sammen med andre stene eller ferskvandsperler. Akvamarin går fint sammen med turkisperler (tone i tone). Mørk grøn aventurin kan tilsættes i små mængder som 3. nuance. Hvis man sætter limefarvede stene som f.eks. lemonjade eller lemonkvarts sammen med turkiser, giver det et ”frækt” look. Form og farve skal afstemmes, så der skabes balance – såvel mellem smykkedele og stene – som farvemæssigt.

Nogle kan bedst lide klassiske smykkedele, medens andre hælder mere til det etniske udtryk. Det er muligt at købe alle slags smykkedele i sølv og forgyldt sølv. Man kan med held blande alle stilarter, hvorved et kreativt/eventyragtigt look opnås. Som sagt er det vigtigt, at man i designprocessen prøver sig frem, indtil man finder lige netop den stil, som fremhæver din personlighed mest. Det er en fordel at have mange forskellige smykkedele at vælge imellem: Smykkedele i forskellige størrelser, smykkedele i forskellig former, smykkedele i forskellige stilarter og smykkedele, som opfylder en bestemt funktion (f.eks. låse).