Kvinder og styrketræning

Hvorfor styrketræning på lang sigt er bedst for kvinder

”jeg vil ikke ligne en bodybuilder med maskuline træk og utiltrækkende store muskler, blodårer og en kantet krop”

Det er de fleste kvinders argument for at holde sig fra styrketræning.

Lad os med det samme få den misforståelse fejet af vejen.

Styrketræner du som kvinde, vil din krop ikke komme til at se ud, som de kvinder du ser til bodybuilding konkurrencerne.
En kvindes krop har ca. 22 kilo færre muskler end en mands og en direkte maskulin krop er stort set umulig at opnå den naturlige vej. Hele måden kvindekroppen responderer på styrketræning er anderledes end mænds – fra naturens side.

Tager du ingen forbudte stoffer, skal du ned på en ultra lav fedtprocent, før du som kvind vil begynde at se maskuline træk.

Argumentet holder med andre ord ikke.

Hvorfor kvinder kan få stor gavn af styrketræning

Fra naturens side har du som kvinde en langt højere fedtprocent i din krop og derfor træner langt størsteparten af kvinder for at tabe sig – eller holde vægten stabil. Her sværges til cardio som f.eks. løb, cykling og crosstrainer maskiner.

Det uheldige ved denne type motion, er at muskler og kondition samt kredsløb m.m. tilpasser sig udfordringerne du byder din krop og der derfor skal mere og mere cardio til, for at opnå resultater.
En spiral, der er svær at leve op til i praksis, da der skal bruges mere og mere tid i centeret.

De fleste glemmer, at spændingen og modstanden på maskinerne skal øges kontinuerligt, så kroppen konstant møder ny udfordring. Gør man ikke dt, vil det være tiden der skal forlænges for at forbrænde samme mængder kalorier pr time.

Glem hvad din maskine skriver om kalorieforbrænding i displayet. Maskinerne kender ikke din fysiske form, din fedtprocent og vandprocent og derfor er tallene yderst misvisende.

Måske har du allerede oplevet et fint vægttab de første par måneder, hvorefter du ikke ser fremskridt i den retning du træner efter. Vægttabet går i stå og det kan endda være meget svært at holde vægten stabil, til trods for træning hver eneste dag.

Grunden er at din krop ganske enkelt har tilpasset sig belastningen og derfor ikke bruger energi på muskelopbygning efter træningen.

Styrketræning for kvinder

Frem for 6 timers cardio i træningscenteret om ugen, kan du med meget stor fordel udskifte de 3 af timerne med hård styrketræning. Ikke bodypump eller lidt lal med gulvøvelser.
Nej hård styrketræning med tung vægt fokuseret på øvelser der aktiverer flere muskelgrupper af gangen.
Kører du et program med kontinuerlig øgning i belastning på øvelserne, vil du igen opleve vægttab og som sidegevinst vil du opleve en langt mere stabil vægt, da den øgede muskelmasse vil bidrage til forbrændingen.

Efter få måneder vil du opleve at dine udsving i vægt bliver mindre og du sagens kan spise usundt, uden voldsom påvirkning af din vægt.

Hold fokus på din fedtprocent og vej dig kun 1 gang om ugen frem for hver morgen.

Prøv et tilpasset træningsprogram for kvinder og oplev forskellen. Du vil meget hurtigt kunne både se og mærke det gavnlige forskel og blive mindre afhængig af endorfinerne fra cardio træningen.

Vil du læse mere om styrketræning for kvinder kan vi anbefale at besøge Fortius Fitness her