Tre vilde forlystelser i Danmark

Danmark har en hel del herlige forlystelsesparker, bl.a. Legoland, Sommerland Sjælland, Djurs Sommerland, BonBon-Land, Tivoli, Bakken m.m. I denne artikel vil jeg gerne fremhæve tre helt igennem fantastiske, men også vovede, forlystelser, som giver det helt store sus i maven og som virkelig trækker tænder ud, når man først kommer helt op at flyve.

De tre forlystelser er Vertigo i Tivoli, Svend Svingarm i BonBon-Land og Piraten i Djurs Sommerland.

Lad mig først understreje at ventetiden til disse forlystelser normalt er forholdsvis kort. Det skyldes selvfølgelig, at der ikke er ret mange, der tør prøve den slags vilde forlystelser. Her kommer et kort referat af hver enkelt forlystelse:

Vertigo i Tivoli

Her kommer du op at flyve som en anden vanvidspilot. Du kan enten selv styre roret eller få en automatisk tur – jeg vil anbefale det sidste. Topfarten er 100 km/t og du kan fare rundt i 360 grader. Turen er fuldstændig vild, og du får fart lige til grænsen af, hvad du kan klare. Herefter kan det være rart at prøve nogle af de mindre hurtige forlystelser i den gamle Park i København

Piraten i Djurs Sommerland

Her er der tale om Danmarks største rutschebane, hvilket ligeledes betyder, at du får mest fart på end i nogle andre rutschebaner i forlystelsesparkerne i Danmark. Hastigheden rammer 90 km/t, så det kilder godt og grundigt i mavsen. Glæd dig til en rutschetur, du ikke vil glemme foreløbigt.

Svend Svingarm i BonBon-Land

Dette må nok være den vildeste af tre forlystelser – uden tvivl. Svend Svingarm kommer helt op på 115 km/t, men det er egentlig ikke så meget farten, der gør forlystelsen fuldstændigt vild. Det er det lange seje træk, igen og igen, hvor du bliver svunget ned mod jorden og op over trætoppene i den anden side. Det er absolut heftigt og kan klart anbefales, hvis du vil prøve noget virkeligt vildt.

Men nu er vilde forlystelser selvfølgelig ikke alt. At gå i en forlystelsespark handler også om så meget andet: Familiehygge, de grønne omgivelser, smilene, popcornene, slikken, isen, spisestederne, de grønne træer og buske, vandpjaskeriet, skrigende børn og voksne – og disse ting får du i alle ovennævnte forlystelsesparker. Jeg kan anbefale at besøge dem alle, for de er alle klart et besøg værd og har hver især nogle kendetegn, som er unikke for deres forlystelsespark.

Du kan se åbningstiderne på hver parks hjemmeside, men typiske åbner parkerne omkring april og lukker igen i løbet af september – så du har masser af måneder til at prøve de vilde forlystelser. God fornøjelse!