Undgå minus på kontoen – med hjemmelavede julegaver!

Julen er dejlig, hyggelig og glædelig på mange punkter. Men økonomien har det desværre med at løbe løbsk en gang i mellem. Selvom mange lægger julegavebudgetter og siger ”i år må vi spare”, ender mange alligevel med et stort uhyggeligt minus på kontoen, når de er færdige med julegaveræset den 21., 22., 23. og 24. december.

Og man begår den samme fejl år efter år….

Derfor bringes her en åbenlys idé og hjælp til, hvordan du kan undgå det lille skræmmende minus-tegn på bankkontoen:

Som du nok har gættet, er forslaget, at du laver dine julegaver selv!

 

Her er der 3 lette, personlige og forhåbentlige RIGTIG GODE GAVER – som du kan lave, for at spare lidt kroner i den dejlige juletid.

1. Klassikeren

Et hjemmemalet kaffekrus. De fleste tænker nok – ”ej hvor kikset, det er sådan noget de 4-årige laver i børnehaven”. Ja det gør de muligvis. Men med den rette omhyggelighed og kreativitet, kan det altså lade sig gøre at kreere verdens flotteste krus. Også uden at det ligner noget 4-årige Mathilde har lavet! Modtageren kunne eksempelvis være dine bedsteforældre eller tante og onkel…

I hobby butikker kan du købe hvide krus til at male på, samt speciel porcelæns maling. Malingen kan godt være lidt dyr – så du skal overveje at lave flere krus af gangen, for at mindske ’produktionsomkostningerne’.

Lad dig inspirere af tidens boligindretning og diverse porcelænsstel du kan finde i butikkerne. Giv dig ordentlig tid, når du skal male. Dine penselstrøg skulle gerne blive lige, så det ser ordenligt ud.

Det er vigtigt, at dit hjemmelavede kaffekrus er til en person, som drikker kaffe eller the dagligt. Ellers er chancen for, at kruset kommer ind bagerst i skabet alt alt for stor.

2. Gå en tur i køkkenet

At give spiselige ting i julegave, kan både være en dårlig idé og en kanon idé. Det er en god idé, hvis modtageren af gaven elsker lækker mad og gourmet-produkter. Det er også en perfekt idé at give til ham eller hende, som man ALDRIG kan finde ud af, hvad ellers skal have.

Omvendt er det en dårlig idé, hvis personen ikke interesserer sig for madlavning, og til den type personer, som kun har Playstation-spil på ønskesedlen. Hvis dette er tilfældet… Så giv personen et Playstation-spil!

Med en hjemmelavet spiselig gave, kan du kokkerere noget, med præcis de ingredienser, modtageren holder allermest af. Derudover signalere gaven, at du har brugt tid og engegement i at fremstille denne gave.

Et par hjemmelavede marmelader i flotte glas er et oplagt bud på en spiselig gave. Her kan du vælge de frugter og bær, som modtageren af gaven elsker mest. Marmelade kan samtidig holde sig længe i køleskabet, og du har mulighed for at dekorere syltetøjsglassene flot.

Du kan også lave olier med smag, kryddersnaps, slik osv.

3. ”Det personlige verdenskort”

Hvis du er kreativ, kan du sikkert let se det her for dig. Hvis ikke, kommer her en detaljeret beskrivelse af, hvordan du fremstiller ”Det personlige verdenskort”.

  • Find eller køb et stort papir eller lærred
  • Find et verdenskort i et atlas. Eller google ’verdenskort’!
  • Tegn punkter på dit papir/lærred, som du mener udgør et nogenlunde omrids af verdens kontinenter og største øer/lande.
  • Forbind hvert punkt med malede lige linjer, så du nu har et komplet omrids af verden. Det vigtigste er, at man kan se verden i store træk.
  • Mal med én farve kontinenterne samt øer og lande, som du har lavet omrids om.
  • Når malingen er tør, sætter du tegnstifter på de punkter, hvor personen som skal have gaven, har rejst til.
  • Du kan også vælge at sætte endnu flere tegnstifter på i en anden farve, på de steder i verden, du gerne vil rejse hen med modtageren.
  • Nu har du et sødt, unikt og personligt verdenskort, som du kan give i julegave.

 

Nu har du fået et par idéer til, hvordan du kan spare på julegavebudgettet. Kun fantasien sætter grænser. Rigtig glædelig jul.