4 råd der gør dig til en bedre løber

Løb er en af de bedste måder at holde sig i form på (og det er godt at kunne løbe langt, når ‘The Zombie Apocalypse’ bryder ud).

Hvis du er ihærdig, og tager disse tips til dig, vil du hurtigt mærke en forskel. Din form vil allerede blive væsentlig bedre efter blot 1 måned, og din livskvalitet vil blomstre efter et halvt års tid.

Har du ambitioner om at tabe dig, er løb den bedste form for motion. Du vil hurtigt have mere lyst til at hoppe på vægten.

Så det er bare med at komme i gang!

Disse tips er nemme at implementere, og kan anvendes af alle. 

1. Start med en blød overgang – fra gå til løb

Det er de færreste der kan gå fra at hænge på sofaen hele ugen, til at løbe 5 kilometer på 20 minutter. Så forvent ikke, at du er i stand til at løbe et marathon i løbet af en uge. 

For at minimere risikoen for skader og skavanker er det bedst at starte stille og roligt ud. En god idé er at starte ud i små intervaller. Start ud med at løbe i 1 minut og gå i 4.  

Efter dette udgangspunkt kan du langsomt øge tiden hvor du løber, og forkorte tiden du går. Der findens ingen formel for hvornår du skal øge din løbetid – det vigtigste er at du lytter til din krop!

2. Køb de rigtige løbesko

Inden du går i med din løbetræning, er det naturligvis vigtigt at du har det rette udstyr.

Man må aldrig gå ned på gear!

Besøg derfor din lokale butik der sælger løbesko, og få en medarbejder til at hjælpe dig med at udvælge et par løbesko. Der findes desuden butikker, hvor det er muligt at måle på din løbeteknik og få fremstillet en personlig sål til din sko.

Dette er en god ide at gøre brug af dette, hvis du tidligere har haft problemer med din fødder.

3. Sæt realistiske mål

For at opnå succes med din løbetræning skal du sætte dig nogle konkrete mål. Det er vigtigt at dine mål er tidsbestemte, og at du opsætter mere end et mål, i din løbeperiode. Det er fint at have et overordnet mål, men husk også nogle delmål.

  • Eksempel på et overordnet mål: Løb 10 km inden jul
  • Eksempel på et delmål: Løb 5 km uden pause på 40 dage

Mangler du en vægt?

Følg bedre med i dit vægtab med en digitalvægt!

4. Hold styr på dine fremskridt

Noter dine løbetider og fremskridt. Det vil hjælpe dig med at bevare motivationen hele vejen igennem processen. Gør dette ved hjælp af et sportsur. Et sportsur kan aflæse en håndfuld data fra din løbetur, som bl.a. din tid, puls og afstand.