Cosmos Co argan olie og naturprodukter – Sådan finder du en god arganolie

Markedet og udvalget af forskellige mærker med argan olie vokser og vokser, og der kommer løbende nye mærker til. Derfor kan det være svært at overskue og gennemskue alle de nye mærker, som der kommer. Cosmos Co giver dig her 3 gode råd til, hvordan du spotter en god argan olie.

Ren argan olie

Det aller vigtigste er, at din argan olie er ren. Dvs det skal være en olie, hvor der ikke er tilsat diverse konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer. Det skal heller ikke være et produkt, hvor argan olie blot er en ingrediens, som udgør en lille del af produktet.

Der er kun en måde, hvorpå du kan tjekke dette, og det er ved at kigge på ingredienslisten. Her skal der KUN stå Argania Spinosa Kernel Oil, som er betegnelsen for den rene argan olie. Står der andet end dette, så skal du holde dig langt væk!

Du skal være opmærksom på, at f.eks i Marokko, hvor olien stammer fra, der er det almen kendt, at man blander oliven olie i argan olie, fordi oliven olie er billigt, og dermed tjener man mere. Så du skal passe på og tjekke, at det er en ren olie du køber.

Dyr eller billig olie

Om du skal vælge den dyre variant, eller om du skal vælge den billige, det er lidt en smagssag. Hvis mærket er ren argan olie, så skulle virkningen være tæt på identisk, selvom der godt kan være små forskelle fra mærke til mærker. Men også fra produktion til produktion. For argan olien er et naturprodukt, og da der ikke tilsættes noget til den rene olie, så afhænger kraften, effekten, duften mm af de kerner, som olien er presset ud af. Og der kan være lokale forskelle på disse, ligesom der kan være det ved jordbær.

Du skal derfor aldrig vælge din olie ud fra prisen, men derimod ud fra hvor god den er, og her er tests den eneste vej frem.

På flaske med pumpe

Det sidste råd har ikke så meget med argan olie at gøre, men da olien godt kan tåle lys, dog skal den helst ikke stilles i direkte sollys eller i f.eks et vindue, så sker der ikke noget ved, at den står fremme i soveværelset eller på badeværelset.

Men da du skal smøre håret, huden mm ind i olien, så anbefales det herfra, at du køber en argan olie med pumpe. Det er nemlig den letteste måde at doserer olien korrekt på, og det er ligeledes den letteste måde at bruge olien på. For du vil få fedtet fingre mens du smøre dig ind, og derfor er det f.eks svært at hænde fra en flaske med en stor åbning. Og hvis du gør, så render det ned af flasken, og den bliver fedtet og ødelagt.

Derfor køb dig en argan olie på flaske med pumpe, så sparer du dig selv for en masse bøvl og problemer med doseringen.

Du kan læse meget mere om argan olies egenskaber her.