Design et løbeprogram som virker

Når man gerne vil have mere ud af sit løbeprogram så skal det designes til mindste detalje, dette kan gøre på flere måder, så hvis du lige nu blot løber en gang i mellem, men gerne vil gøre det lidt mere seriøst så skal du læse denne artikel.

Design et løbeprogram der giver dig en god form. Ja det er det denne artikel vil fortælle om mere præcist så for du af vide hvordan og hvornår du skal løbe. En god måde du kan øge din kondition på er ved at lave intervaltræning.

Interval træning består af intervaller hvor du skiftevis spurter og så lunter, det kan være på andre måder dog vil jeg fortælle og spurt/lunt metoden som jeg selv har succes med.

Du starter med at lunte 5-10 minutter til du er varm derefter løber du 1 minut det hurtigste du kan holde til i 1 minut, efter dette så lunter du 30 sekunder og løber så hurtigt igen du gør dette første uge 5 gange, anden uge 6 gange indtil du når 12 gange. Til slut løber du 5-10 minutter igen for at komme ned i roligt tempo.

To andre dage om ugen skal du så løbe 30-40 minutter i højt tempo så du kun lige kan klare det, dette vil sikre at du øger din kondition over tid.  Hvis dette ikke virker, så bør du fortsætte længere tid det skal nok give pote.