En fordel med polariserede linser?

Der findes et hav af forskellige linser når man skal ud og købe nye solbriller eller skibriller. Det er utroligt svært at vurdere hvilken linse, som vil være den bedste for en selv. Især polariserede linser er de seneste år blevet utroligt populære, men er det virkeligt værd at bruge de ekstra penge på at købe et par solbriller med en polariseret linse?

For at kunne vurdere om det er en god idé at købe en polariseret linse, bliver man nødt til at kende teknikken bag og vide hvad det er polariseringen betyder for linsen.

Polariserede linsers egenskab

En polariseret linse fjerner genskinnet fra sne eller havet. Har man på en perfekt sommerdag kigger ud over havet, vil man se at havet skinner igen, hvilket vil gøre det svært at vurdere hvordan havet opfører sig og ser ud. Er man f.eks. på skiferie, vil man nemmere kunne genkende ændringer i terrænet med en polariseret linse.

Teknikken bag polariserede linser

Polariseringen fungerer som en slags persienne. Linsen er bygget op således at de horisontale lysstråler (genskin) ikke kan trænge igennem linsen. Det er udelukkende de vertikale lysstråler som kommer igennem linsen og ind til øjnene. De lysstråler som kommer direkte fra solen er de vertikale lysstråler.

Fra havet til bjergtoppen

Fordelen ved at fjerne genskinnet igennem sine linser kommer hurtigt til udtryk. Er man sejler eller ligger ved stranden, vil det blive meget mere behageligt at se ud over vandet og nyde den flotte udsigt.

Tager man skiferie og bruger en polariseret linse der, vil man som nævnt tidligere, hurtigere kunne se ændringer i terrænet, hvilket vil give dig en længere reaktionstid. Det betyder at du hurtigere vil kunne beslutte dig til, hvordan du skal klare den næste forhindring på ski eller snowboard. En polariseret linse kan hurtigt hjælpe dig til at blive en endnu bedre skiløber. Det giver lige de sidste ekstra procenter. Især på dage med rigtigt skarp solskin kan det være en rigtig stor fordel at have et par skibriller med en polariseret linse.

Levetid?

En polariseret linse kan IKKE miste sin polariserende effekt. Polariseringen er en del af linsen og vil derfor holde lige så længe som linsen. Hvilket ikke siger så lidt. Polariserede linser er dyre og er velkonstruerede således at de har en rigtigt lang levetid. Oakley solbriller og goggles bruger til deres polariserede linser en helt speciel fremstillingsteknik. Det gør at de får det reneste udsyn, hvor stort set al optisk forstyrrelse er blevet frasorteret.

Det kan derfor godt være en fordel at købe et par solbriller eller skibriller med en polariseret linse.