Hvilken glasmontre skal jeg vælge?

Der findes et hav af forskellige glasmontre på markedet, så det kan være svært at overskue hvilket valg der er det rigtige. Tanken med denne artikel er derfor at udstyre dig med bred viden på området, så du bliver i stand til at tage et informeret valg.

Glasmontre – ny eller brugt?

Først og fremmest er det en god idé, at tage stilling til hvilken stand og kvalitet der matcher dit behov. Skal du eksempelvis udstille dyre smykker i en forretning på gågaden, eller skal glasmontren bruges til udstilling af pokaler i den lokale sportsforening? Disse to situationer er nemlig vidt forskellige i forhold til hvilken signalværdi der er ønskværdig. I den lokale sportsforening, er det måske ikke så væsentligt glasmontren lige har en ridse her eller der. Omvendt kan det i smykkeforretningen på strøget være af afgørende betydning, at der ingen ridser er at finde i montren. Hvis du sagtens kan nøjes med en brugt og måske lettere slidt montre, så kan du med fordel søge på Den Blå Avis på nettet, for at se om der skulle være en glasmontre som matcher netop de dimensioner du har behov for. Har du derimod brug for en ny montre i højeste kvalitet, kan du få din glasmontre konstrueret her hos en virksomhed som er specialister i glasmontrer til smykker, udstilling, mv. Det kan være svært, at regne ud hvilken glasmontre der tjener dit formål bedst, selv hvis du læser meget om emnet. Derfor giver det ofte god mening at tage kontakt til en fagspecialist, som kender de mange muligheder indgående, og derfor kan rådgive dig i hvilken type og konstruktion der vil være mest optimal for dig.

Glasmontrer til smykker og udstilling

Hvis du skal bruge en glasmontre til smykker, så er det ideelt med en relativt nyproduceret model. Det skyldes to ting. For det første kan gamle, brugte modeller have synlige tegn på slid, hvilket ikke præsenterer sig særligt godt sammen med eksklusive smykker. Kundeoplevelsen er nemlig vigtig, og hvis kunden får indtryk af at glasmontren er en billig brugt model vil det automatisk sænke værdien af smykkerne, i kundens bevidsthed. Og så står du der med dine eksklusive priser, og kan ikke sælge smykkerne, fordi kunden står med en discount-fornemmelse inde i hovedet. Derudover har nogle gamle glasmontrer silikone i limningerne mellem de forskellige glasoverflader. Disse er synlige, da glas jo som bekendt er gennemsigtig. Det problem er man i dag kommet til livs med den nyere metode: UV-limning, som gør at glasset kan limes uden synlige limrester og uden mellemrum mellem glassene. Det giver montren et ekstra lækkert finish, som tager sig godt ud i en eksklusiv setting.

Glasmontrer til modelbiler

Når vi bevæger os væk fra de kommercielle hensigter og over i hobby-branchen, så er der mange der vælger at gå lidt på kompromis med det eksklusive finish. Ja nogle foretrækker måske ligefrem en mere rustik eller sågar antik setting omkring deres hobby, som eksempelvis modelbiler, modeltoge og modelskibe. Hvis du eksempelvis samler på antikke modelbiler, så kan du med fordel gå i genbrugsbutikker eller på Den Blå Avis hvor du af og til vil kunne finde gamle glasmontrer, som måske kan matche stilen omkring dine modelbiler, -toge eller -skibe. Samler du på nyere modelbiler på moderat hobbyplan, så kan en nyere standard glasmontre i mellemprisklassen bestemt også være en mulighed.