Streetfishing i København

Streetfishing, nej det er hverken en score-teknik eller en tigger-strategi, men en voksende bevægelse i de danske byer, herunder især København. For bare et par årtier siden var der ingen der ville drømme om at spise en fisk fanget i Københavns Havn. Dertil var vandet alt for beskidt og kviksølv lå på bunden, spildprodukt fra industrien i havnen. Det medførte også en fiskedød og at Københavnerne trak sig fra de ellers så mange fine kanaler og havne i byen. Det blev der rettet bod på og en storstilet rengøring gik igang. Og det har virket. Havnen er nu så ren at man uden problemer kan bade i den og med det rene vand er fiskene vendt tilbage, i stor stil. Faktisk er vandmiljøet nu så godt at myndighederne har givet frit slag for at spise fisk fanget i Københavns Havn, med undtagelse af inderhavnen hvor koncentrationen af usunde stoffer stadig er for høj. Det har skabt en kultur af fiskere der smider snøren i vandet i byen.

Hvad er streetfishing?

Streetfishing er et smart ord for at fiske i byens vandsystemer. Kanaler, havne, moler. København er unikt i at der er store torsk midt inde i byen, fx ved Islands Brygge eller ved Operaen. Det er egentlig ikke tilladt at fiske her, men det stopper ikke mange fra at gøre det alligevel. Der er opstået lidt af en scene omkring det med mange Youtube videoer of Facebook grupper. Men hvis du vil være på den sikre side, så hold dig til de lovlige områder her.

Fiskeri på Oceankaj i Nordhavn

Et godt stykke ude i vandet, i det gamle industriområde i Nordhavn, lægger krydstogtskibene til. Det er nogle store monstrummer og derfor har man bygget en tilsvarende kilometer lang kaj, hvor de store skibe kan lægge til. For enden af denne kaj – Oceankaj – finder du noget af det bedste fiskeri i København. Her kan du fange stort set alle fisk, makrel, hornfisk, torsk, men især er det fladfiskene der lokker. Her er nemlig masser af sandbund og dybt vand og det lokker de flade til. Det er suverænt Københavns bedste fiskespot for fladfisk.

Det kræver ikke meget at komme igang med at fiske Streetfishing. En stang plus hjul kan fås for en flad 500kr og så et par hundrede kroner til andet grej. Man kan køre direkte til Oceankaj, cykle eller tage bussen. På siden Oceankaj.dk, kan du finde vejvisning og mange gode tips til fiskeriet.