5 nemme råd, som får dit badeværelse til at dufte skønt

  • Og vel og mærke nogle nemme og ikke mindst billige råd. Råd, hvor der skal anvendes ting, som du som regel allerede har i huset.

Råd nr. 1 Parfume på en alternativ måde

Du skal bruge en skøn parfume eller eau de toilette. Herefter kan du give dine håndklæder et pift af parfumen, gerne i et hjørne af håndklædet. Du kan jo så evt. skifte lidt mellem dine forskellige dufte fra dag til dag.

Råd nr. 2 Få brugt dine sæberester

Hvad gør du ved de små stykker håndsæbe, som næsten er brugt op? Måske smider du dem ud, eller måske lægger du dem ned til dit undertøj. Men det er altså synd at kassere sæben. Håndsæben dufter jo dejligt, og kan sagtens bruges. Du kan placere sæben i bunden af din toiletspand. På den måde vil det altid dufte godt, når låget åbnes.

Du kan også bruge sæberesterne helt op ved at lægge dem i et hampnet, så du har styr på dem. Brug så hampnettet, når du er i bad, som en effektiv skrubbesvamp. På den måde bliver sæben godt udnyttet.

Råd nr. 3 Lav en sund luftfrisker

Dette råd er en hjemmelavet air freshener. Den er med garanti lige så effektiv som dem, du kan købe i butikkerne. Og så er denne hjemmelavede ydermere kemikaliefri, og duften holder i lang tid.

Denne air freshener er nem – dryp blot et par dråber af din favorit æterisk olie på indersiden af toiletrullen – det er alt, hvad du skal gøre !!

På den måde sikrer du en varig duft på dit badeværelse, eller i hvert fald indtil du har opbrugt toiletrullen. Måske kan du eksperimentere med forskellige duftolier. Du har sikkert et lager af toiletruller på dit badeværelset: En på toiletrulleholderen, og resten samlet et andet sted. Dryp et par dråber forskellige æterisk olier på hver toiletrulle, så finder du frem til sidst, hvilken duft du foretrækker.

Råd nr. 4 Brug skyllemiddel på en alternativ måde

Her skal du bruge skyllemiddel,  –  skyllemiddel med duft. Det er slet ikke nødvendigt at tilsætte skyllemiddel, når du vasker tøj. Brug i stedet en smule eddike til at få vasketøjet blødt. Skyllemiddel er endvidere allergifremkaldende og dårligt for miljøet, og i dagligvarerkæden Irma, har de rent faktisk valgt at fjerne det helt fra hylderne.

Men måske har du ikke smidt dit gamle skyllemiddel ud, og har stadig en flaske stående. Du behøver ikke kassere den.  Jeg fandt på at hælde lidt skyllemiddel i holderen til toiletbørsten. Når jeg gør badeværelset rent udskifter jeg også skyllemidlet, og hælder noget nyt og friskt i. På den måde dufter mit badeværelse altid dejligt. 

Råd nr. 5 Eukalyptus i brusekabinen

Og så det sidste råd, som vil få dit badeværelse til at dufte som i et tyrkisk bad !!. Her skal du købe 4-5 afskårne tørrede eukalyptus grene. Så skal du hænge grenene i et tørt hjørne af din bruseniche. Når du går i bad, vil dampene fremhæve eukalyptussens friske aroma. Eukalyptus grene er kendetegnet ved deres blå-grønne blade og den skønne mynteduft, der bliver udledt af plantens æteriske olier. Grenene er meget dekorative og dufter skønt. Derfor kan du også bare anbringe tørrede grene i en vase eller andet og sætte dem på badeværelset. Duften af eukalyptus er rigtig god for krop og sjæl, og har også en lang tradition for medicinsk anvendelse. 

Udluftning

Men selvfølgelig er det jo også vigtigt at få luftet ordentligt ud på badeværelset – gerne et par gange om dagen, så du forbedrer indeklimaet, og undgår skimmelsvamp og fugtskader. Luftfugtigheden må ikke blive for høj, så lav det eventuelt til en vane, at der står et vindue åbent, mens du børster tænder. Og så skal du selvfølgelig altid lufte, når du har været i bad.