Byg din egen overdækning

For de fleste mennesker er den plads man har til rådighed sjældent nok. Enten mangler man et værelse, et skur eller på anden måde et sted hvor man kan opbevare de ting man ikke bruger så tit. Nogen vælger at opmagasinere det hos et professionel storage bureau, mens andre vælger at tage sagen i egen hånd.

En metode til at skabe sig noget ekstra plads er ved at bygge sin egen overdækning. I princippet kræver det blot montering af trapezplader på et stabilt træ skelet og det er noget de fleste kan finde ud af hvis de har hænderne skruet bare nogenlunde på.

Inden du starter byggeriet er der dog nogle ting du lige skal have undersøgt først. For en ting er, at montering af trapezplader er let, men det er ikke ensbetydende med, at du har lov til bare at bygge en overdækning. Når der bygges på en grund, så kræver det næsten altid kommunens godkendelse og bygger du tæt på et skel, så kan det også være, at dine naboer skal acceptere dit byggeri inden du overhovedet går i gang. Det er som regel ikke noget problem at få godkendelserne, men det er vigtigt at få dem inden du begynder.

Når godkendelsen er på plads, så er det bare at gå i gang. For overhovedet at kunne få godkendelsen, så har du skulle sende en tegning til kommunens byggetekniske forvaltning. Denne tegning bliver dit udgangspunk og det er vigtigt at følge den nøje.

Kender du en tømrer eller snedker, så kan det være, at du kan få dem til at hjælpe dig med projektet. Eventuelt kan du hjælpe dig med at finde de rigtige materialer til den rigtige pris. Byggeriet bliver nemlig aldrig bedre end de materialer du har brugt, men derfor behøver man ikke at betale for meget for dem.

Er du ikke lige så stærk håndværksmæssig, så kan du hyre professionel hjælp i form af enten en tømrer eller en altmuligmand. Ikke alle er lige dygtige, så inden du skriver under på en aftale bør du tjekke lidt referencer.

Hyrer du en til at hjælpe dig, så sørg for at deltage i projektet selv. På den måde lærer du en masse om hvordan man gør og skulle du en anden gang for brug for at lave en overdækning eller måske bygge en carport, så kan du klare det hele selv.