Gode råd inden du tænder et bålfad i haven

Et bålfad kan være virkelig hyggeligt at have i haven – især på en sen sommeraften, hvor I alle kan sidde og varme jer omkring det. Dog skal du være opmærksom på, at der er nogle regler og råd der er gode at følge, inden I tænder op for bålfadet derhjemmet. Læs med her for at få at vide, hvad for nogle ting, der er gode at være opmærksomme på, når det kommer til bålfade.

Husk den rette afstand

Den første ting der er vigtigt at være opmærksom på er, at bålfadet skal have den rette afstand til andre ting.

Fra dit hus skal bålfadet være mindst 10 meter væk, og hvis dit hus har et stråtag, så øges afstanden til mindst 15 meter, da det er mere letantændelig end almindeligt hjem.

Hvis din have består af mange nåletræ, så skal du være sikker på, at bålfadet er placeret minium 15 meter væk fra dette. Den samme afstand gælder, hvis du har en mark eller lignende ting i nærheden. Grunden til dette er selvfølgelig at disse ting er yderst letantændelig, hvis ilden får fat i det.

Generelt er det vigtigt at sørge for, at dit bålfad er minium 15 meter væk fra alle mulige former for letantændelige og brandfarlige stoffer.

Hvis du overholder disse afstandskrav, burde det ikke være et problem at tænde et hyggeligt bål i haven.

Hold øje med vinden

Inden du tænder dit bålfad er det vigtigt at være opmærksom på vinden. For hvis der er meget vind, så skal afstanden til de øvrige ting, som blev nævnt ovenover, faktisk fordobles. Hvis vinden ligger med en hastighed mellem 5,4 og 10,8 m/s, så er der her, at du skal sørge for, at afstanden bliver fordoblet i den afstand, som vinden blæser, så det lige pludselig ikke blæser hen imod de ting.

Du skal også være opmærksom på, at hvis vindhastigheden overstiger disse 10,8 m/s, så skal du faktisk overhovedet ikke at have dit bål tændt. Hvis det allerede er tændt, skal du sørge for at få slukket bålet med det samme.

Vil du vide mere om bålfade?

Hvis du gerne vil have mere viden om bålfade – det kan være alt lige fra andre gode råd om bålfade til mere æstetiske ting som for eksempel de flotteste bålfade, der findes derude på markedet. Hvis svaret er ja, kan du heldigvis finde netop dette hos bålfade.dk.