Gør terrassen klar til sol og sommer

Gør terrassen klar til sol og sommer

Nu sker det endelig. Det, vi alle har ventet på. Fuglene begynder så småt at give lyd fra sig, dagene bliver længere og der bliver længere og længere imellem, at vi iklæder os huer og halstørklæder. Sommeren er på vej, og det er snart slut med at sidde med snotnæse under det varme tæppe i de mørke stuer. For langt de fleste er sommeren ensbetydende med hygge i haven og grillfester på terrassen. Men terrassen indbyder sandsynligvis ikke til socialt samvær på nuværende tidspunkt efter en vinter med sne, sjap og massive mængder nedbør. Du har nu to valgmuligheder: Frisk den gamle terrasse op eller anlæg dig en helt ny.

Knofedt og træolie

Er du ikke i besiddelse af overskuddet til at give dig i kast med en helt ny terrasse, så kan du med forholdsvis enkle midler vække din gamle træterrasse til live igen. Først og fremmest skal du finde kosten frem fra redskabsskuret og give terrassen den helt store tur. Alle blade, grene og alger skal fejes væk, så du er klar til næste skridt. Her skal du have fat i et rensemiddel, der passer til den trætype, som din terrasse består af. Sprøjt rensemidlet på og gå i krig med en børste – herefter lader du det virke i 10-15 minutter alt afhængig af produktet. Træk derpå vandslangen frem og skyl rensemidlet af med rigelige mængder vand og lad det derefter tørre fuldstændigt. Nu kan du give din træterrasse den sidste kærlige behandling med træolie og en bred pensel. Sørg for at vælge den olie, der egner sig til træsorten. Når træet er mættet med olien, skal den tørre og herefter burde din terrasse ligne – om ikke en helt ny – så et markant mere indbydende sted til grillfester og anden hygge.

Minimer vedligeholdelsen med nye terrassebrædder

Har du gennemgået ovenstående proces år efter år, og vil du gerne have en terrasse, som du kan indtage øjeblikkeligt, når vinteren har sluppet sit tag? Så er det måske på tide at investere i en ny terrasse. I så fald kan du selv designe den efter eget ønske ved at vælge imellem de mange forskellige planker og terrassebrædder, som findes på markedet. Mange af disse terrassebrædder er udviklet med netop det for øje, at de skal være nemme at vedligeholde, og at de skal være mere modstandsdygtige overfor den hårde vinter. Vælger du at investere i en ny terrasse, er det vigtigt at gøre sig nøje overvejelser om, hvor den skal placeres. Prøv så vidt muligt at finde et sted med læ og ikke mindst masser af direkte sol. Det er både en fordel for dig selv og dine havegæster, men så sandelig også for selve terrassen, da det mindsker risikoen for svamp og alger.

Hvad enten du vælger at opfriske den gamle terrasse eller bygge en ny, så er der masser af kvalitetstid at hente til de forhåbentlig varme sommerdage.