Nyt badeværelse

Hvad koster et nyt badeværelse

Prisen på badeværelse kommer meget an på hvad du skal have lavet. Det er svært at skulle give et bud på hvad det koster at få bygget et nyt badeværelse, men det bliver aldrig en helt billig affære. Badeværelset er nemlig det rum i hjemmet, der koster mest at bygge pr. m2. Dette skyldes blandt andet at materialerne til et badeværelset koster en del. For det andet skal der mange forskellige håndværkere til at bygge et nyt badeværelse. For det tredje er der meget med tørretider, og de forskellige fagfolk skal derind af flere omgange. Prisen på nyt badeværelse ligger på omkring 40.000 – 80.000 kr. pr. m2. Der kan ikke gives et mere præcist bud end det, når man ikke har set opgaven først. Kvadratmeter prisen på et badeværelse falder en del hvis man skal have lavet 8 m2 fremfor 2 m2. Grunden til dette er, at det tager meget længere tid at bygge et stort badeværelse. Der skal stort set det samme rørføring, kloak og el-kabler til.

Hvad koster en badeværelse renovering

Renovering af badeværelset kan være betydeligt billigere end at få bygget et helt nyt badeværelse. Skal du blot have udskiftet toilettet og håndvasken kan du slippe med 5.000 – 10.000 kr. Ønsker du derimod en komplet renovering af badeværelse kan det godt komme op at koste 25.000 – 40.000 kr. pr. m2. Ligesom med et nyt badeværelse er man nødt til at se omfanget på opgaven, for et kunne give et mere præcist bud. Der er nemlig mange ting der kan påvirke prisen.

Sådan får du en billigere pris på dit badeværelse

Sanitet

Der er mange forskellige måder du kan spare på pengene når du skal have lavet badeværelset. Den nemmeste måde er selvfølgelig at undgå alle de dyre luksusting, såsom jacuzzi, væghængt toilet, håndvask med censor, spejl med lys i osv. Det hele handler om prioritering. Det betyder også meget om skal have banket det gamle gulv op og støbt nyt for at få lagt gulvvarme i.

Gulv & vægbeklædning

Valget af materialer på gulvet og væggene har også en betydning for prisen. Det er billigere at få sat opsat sokkelflise og filt på væggene end det er at få opsat fliser. Fordelen ved at få opsat filten, er at man selv kan male det, hvis man vil spare yderliggere på projektet. Hvis det er et stort badeværelse på 8 m2 kan du spare 1000 vis af kroner på at vælge fliser til 400 kr. pr. m2. fremfor fliser til 1000 kr.

Placering af badeværelset

Det er penge at spare ved at placere badeværelset så tæt på bryggerset som muligt. Det er der alle rørene er samlet, derfor skal man tilkoble der når der skal bygges et nyt badeværelse. Det vil sige at man skal banke gulvene op ud til bryggerset, derfor er det meget belejligt at det ligger så tæt som muligt.

Gode råd med på vejen

Det er en god ide at indhente noget inspiration til det nye badeværelse på nettet. Der er mange forskellige muligheder at indrette og udsmykke rummet på. Inde på hth.dk er der en del bud på hvordan et badeværelse kan se ud. Når man har kigget på egen hånd, bliver man hele tiden klogere på hvad man kunne tænke sig, og hvad man bestemt ikke kan lide. Det er godt at få sat nogle billeder på hvordan drømme badeværelset skal se ud. Så kan man bedre sætte en fagmand ind i hvad det er man godt kan lide. Hvis du har et meget lille badeværelse eller med en skråvæg, kan det være en god ide at alliere sig med en indretningsarkitekt. Han eller hun kan nemt guide og råde dig til hvordan du får udnyttet dine kvadratmeter bedst muligt.