Sæsonen for udendørs lamper er skudt i gang

Man kan roligt sige, at november måned hører til sæsonen for udendørs lamper. Efter vi sidst i oktober sætter uret en time tilbage, bliver det automatisk hurtigere mørkt om aftenen og senere lyst om morgenen. Derfor er det også nu, man skal ha’ fat i belysning til haven eller huset, for ellers bliver den kolde og mørke tid blot endnu koldere og mørkere. Ikke bare er det hyggeligt med udvendigt lys, men mange steder er det også en stærk nødvendighed, da det simpelthen er så mørkt, at man ikke kan se en hånd for sig.

Ingen undskyldning

De fleste har oplevet, hvordan det er at stå en kold decembernat og forsøge at få nøglen i låsen, men uden held fordi det ikke er til at se en hånd for sig i mørket. Og der er efterhånden ingen undskyldning for ikke at anskaffe sig udendørs lamper længere. Der findes nemlig et hav af flotte kollektioner fra både Nordlux, David Superlight og mange andre af de danske producenter. Mange af dem har lavet flere serier, der både omfatter væglamper og bedlamper, så det er muligt, at al udendørs belysningen passer sammen. Det er vildt flot og giver et godt udtryk i haven og på husmuren. Det er nu også muligt at købe udendørs designer lamper.

De mange fordele

Man kan endda også få installeret sensorer, som får lyset til at tænde automatisk, så man ikke engang selv først skal til at fumle med kontakten eller have det tændt i flere timer. Det er ikke sindssygt dyrt at få installeret gennem den lokale elektriker, men det er uhyre smart, når først man har det. Det kan også være et godt værn mod indbrudstyve, at lyset tændes, når de nærmere sig huset. Det er selvfølgelig helt op til den enkelte, om man finder, at det er nødvendigt at investere i. Men ofte kan det i al fald være værd lige at tage med i overvejelserne.