Sådan får du råd til en studiecomputer

Læs alt om udbredt og billig finanseringsform, som bruges af mange studerende på SU.

Ligesom en smed skal bruge en svensknøgle, så skal den studerende bruge en bærbar computer til uddannelsen.

Forskellen på smeden og den studerende er, at smeden allerede tjener penge og har råd til at købe sit eget værktøj, hvorimod den studerende på SU har en meget begrænset indtægt til at købe computer for.

Den studerende skal jo først gennemføre sin uddannelse, før der er et godt job med en fin indtægt i den anden ende.

En uddannelse er altså at betragte som en investering i fremtiden, og der skal løbende bruges penge til at investere i uddannelsen herunder også i en studie computer.

Mange studerende bruger denne finansierinsgform

Der er to måder at købe bærbar computer til studiet på. Vælg en billig bærbar og køb den kontant. Vælg en dyr bærbar og lån pengene til den.

Fordelen ved at vælge den dyre computer, selvom pengene skal lånes. er at den typisk er bedre, holder længere og har en lang batteritid.

Mange studerede vælger altså at gå efter en dyr computer som eksempelvis en MacBook fra Apple, selvom de er på SU.

En udbredt finansierngsform er at købe en bærbar på afbetaling, hvor betalingen deles op i små månedlige bidder, som selv den studerende på SU har råd til at betale.

Derfor er afbetaling så populært blandt studerende

Der er mange grunde til at afbetaling også er populær blandt studerende, når der skal handles computer.

For det første så er muligheden for at købe nyt på en lille indtægt jo åbenlys.

Derudover er afbetaling ikke belastet af en masse engangsudgifter, som den studerende skal have pengene op af lommen til her og nu, hvilket nul udbetaling er et eksempel på.

En væsentlig forklaring bag afbetalingens succes er også, at produkt og låneaftale hænger sammen. Selskabet som tilbyder afbetaling leverer også produktet, hvilket gør det nemt og fleksibelt for mange at bruge denne løsning.

Brugt på en fornuftig måde, så er afbetaling en rigtig smart måde at finansiere købet af en studie bærbar på, hvor det især er vigtigt at sørge for, at løbetiden på afbetalingaftalen matcher levetiden på den købte computer.